Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže David Wooton

Ima li šanse da Britanci u Hrvatskoj prepoznaju investicijski potencijal?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci su pokazali interes za Luku Rijeka i nizinsku prugu Rijeka - Zagreb. Na sastanak s predstavnicima Vlade uskoro stiže gradonačelnik londonskog financijskog središta Cityja, David Wooton, jedan od najmoćnijih ljudi u tamošnjem poslovnom svijetu.

David Wooton službeno predstavlja najmoćnije svjetske investitore- one iz čuvenog londonskog the Cityja. U Hrvatsku dolazi kako bi ispitao mogućnosti za ulaganja. Britanski veleposlanik objašnjava kako je Wootonova funkcija jako utjecajna jer predstavlja cijelo gospodarstvo Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

'Ako gradonačelnik londonskog Cityja završi svoj posjet Hrvatskoj i nakon toga bude bio mislio da je određeni projekt u Hrvatskoj dobar za ulaganja on će se vratiti u London i potrudit će se da britanske tvrtke bude svjesne dobre prilike za ulaganja', rekao je ambasador David Slinn.

>> Poljski milijarder želi ulagati u Hrvatsku

Wootonov dolazak je prilika da neki Vladini projekti napokon dobiju privatne partnere koji će ih svojim novcem gurnuti sa mrtve točke. Hrvatski stručnjaci koji rade za britansko veleposlanstvo kažu da nije tajna koji projekti najviše zanimaju ulagače sa otoka.

'Ono što je Hrvatska Vlada odlučila, ajmo to tako reći, pokazati je Luka Rijeka kao što je nizinska pruga Rijeka Zagreb. Možda i neki turistički projekt će se svakako spomenuti', kaže direktorica za ulaganja.

Funkcija gradonačelnika the Cityja najbolji je primjer kako država organizira svoju gospodarsku diplomaciju. Mandat mu traje godinu dana za kojih posjeti i do 20-ak različitih zemalja. Dogovara biznis i širi iskustva.

'On želi sa hrvatskim ministrima i poslovnim ljudima podijeliti britansko iskustvo kako se organiziraju i financiraju veliki infrastrukturni projekti', rekao je veleposlanik Slinn.

Iskustvo zasnovano na stoljećima snažnog poslovnog širenja hrvatskim će ministrima i poduzetnicima sigurno dobro doći.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene