Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak iz recesije

Eurozona nadomak svjetlu na kraju tunela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekonomska aktivnost eurozone ovaj je mjesec dosegnula najvišu razinu u odnosu na zadnje dvije godine, prema studiji koju je provela britanska tvrtka koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka Markit Economics.

Podaci koje je u privatnom sektoru prikupio Markit Economics, pokazuju kako u eurozoni raste proizvodnja. Time je potvrđen već najavljivani rast u eurozoni, objavio je The New York Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordna nezaposlenost u Španjolskoj Bez posla je preko 6 milijuna ljudi! Slika nije dostupna Bankrot države Četiri moguća scenarija za rješenje ciparske agonije

>> KRAJ NAJDUŽOJ RECESIJI od Drugog svjetskog rata!

Rezultati studije upućuju na oporavak 17 država, članica eurozone. Ti podaci objavljeni su samo tjedan dana nakon službenih podataka koji su pokazali kako Europa izlazi iz recesije u drugom kvartalu ove godine, doduše prilično skromnim ritmom.

'Podaci studije Markit Economicsa pružaju daljnje dokaze da je valuta unije nastavlja rasti i u trećem kvartalu', rekao je Jonathan Loynes, ekonomist tvrtke Capital Economics u Londonu. 'Indeks rasta sada je uzastopan', zaključuje Loynes.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene