Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli turisti

Hrvatska dobila kamp odmorište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Europa broji više od pet tisuća kamper odmorišta, Hrvatska je početkom godine dobila svoje prvo, nadomak Poreča. Tu se gosti mogu odmoriti, prenoćiti i krenuti dalje.

Istra je poznata turistička kamp destinacija, pa će ove sezone imati što ponuditi i Europljanima koji su samo na proputovanju. Za hrvatsko prvo kamp odmorište turisti su doznali su iz vodiča za kampere. 'Rekli su nam da je ovo prvo kamper odmorište u Hrvatskoj i najbolje za nas', kaže Adelheid Maser iz Njemačke. Idealno je za one koji su na proputovanju.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Naplata ulaska na plažu (Foto: Dnevnik.hr) Tko je u pravu? Naplaćuju ulaz na plažu? Vlasnici apartmana ogorčeni, iz kampa tvrde: ''Nitko ne naplaćuje nikakve karte''

'Oni staju na jednu noć najčešće ili dvije da bi se odmorili i upoznali ovo selo. U kampu se zadržavaju duže. Tamo je puno ostalih sadržaja koje moraju platiti. Razlika u cijeni je velika', rekao je Aleksandar Tidić, vlasnik kamper odmorišta. Kampovi imaju razvijenu infrastrukturu, a za kamper odmorište, potrebno je mjesto za prenoćište, struja, voda i odlaganje otpadnih voda.

'U Njemačkoj i Francuskoj ima mnogo kamper odmorišta, ali u odnosu na ovo, jako su različiti', dodaje Maser. 'U Europi su to najčešće velika uređena parkirališta, a ovdje je jedno malo u zelenilu, sa drvećem i voćkama, u miru i tišini, a imamo sve što nam treba', objašnjava Joachim Zurmuhl iz Njemačke. Ovdje stanu tri kampera, ali kapacitet će se širiti.

'Deset do 15 parcela maksimalno. To bi primilo ukupno 15-tak kampera, ali više nije ni poželjno zbog cijelog kapaciteta', kaže Tidić. Svoja će vrata u Istri uskoro otvoriti još 15-tak kamper odmorišta. Sva će biti u ruralnoj okolini, baš kako kampisti vole.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene