Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zasad nema jamstava

Hrvatska će izgubiti posao stoljeća u Crnoj Gori?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski konzorcij koji s Vladom Crne Gore pregovara oko gradnje autoputa Bar-Boljare, kako stvari sada stoje, ipak neće dobiti taj posao.

Nakon jučerašnjeg susreta premijera Crne Gore i Hrvatske ne može se zaključiti hoće li hrvatski konzorcij, zbog problema koje ima oko osiguravanja jamstava, dobiti bankarsku naklonost i zatvoriti financijsku konstrukciju, pišu crnogorske Vijesti. Konzorcij Konstruktor-IGH-Tehnika je ranije bila prvorangirana za gradnju autoputa do granice sa Srbijom, dugog 170 kilometara. Cijena za izgradnju cjelokupnog autoputa iznosi 2,77 milijaurdi eura, a jamstva koja se očekuju iznose više od 800 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

>> Crna Gora: Ocjena o jamstvima hrvatskog konzorcija do kraja veljače

Crnogorske Vijesti pišu kako Konstruktor ima problema s osiguravanjem jamstava, pogotovo od međunarodnih financijskih institucija. Europska investicijska banka i Banka za obnovu i razvoj ranije su istakli kako Hrvatima nisu dali nikakva jamstva. Vijesti pišu kako će hrvatski konzorcij teško osigurati jamstva. Rok ističe krajem mjeseca, a crnogorska Vlada bi ih mogla sačekati još kratko vrijeme ukoliko bi znali da je osiguravanje jamstva izgledno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene