Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Komisije objavio

Crna Gora: Ocjena o jamstvima hrvatskog konzorcija do kraja veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kvalitetu bankovnih jamstava hrvatskog konzorcija za izgradnju autoceste Bar - Boljare do 28. veljače procijenit će Komisija za provođenje natječajnog postupka i pregovaranje, izjavio je danas predsjednik te komisije Zoran Radonjić odbijajući svaki detaljniji komentar sve dok Vlada Crne Gore o tome ne da svoju procjenu.

'Još se ne zna kvaliteta bankovnih jamstava za izgradnju crnogorske autoceste Bar - Boljare, koje je prije dva dana dostavio hrvatski konzorcij. To će do 28. veljače procijeniti Komisija za provođenje natječajnog postupka i pregovaranje', kazao je u četvrtak poslijepodne podgoričkom radiju Antena M predsjednik te komisije Zoran Radonjić, reagirajući na pisanje pojedinih medija da konzorcij nije dostavio financijska jamstva već samo obećanje da bi do kraja mjeseca mogli ispuniti uvjete za potpisivanje ugovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjetuje Vladi jamstvo Kerum zamjera Vladi za Crnu Goru pa predlaže jamstva za Split Slika nije dostupna Konstruktor otpada Crnogorska Vlada izgubila godinu dana oko autoceste

'U skladu s rokom koji im je odobrila Vlada Crne Gore, hrvatski konzorcij na čelu s Konstruktorom iz Splita, dostavio je obaveznu dokumentaciju. Do kraja roka koji je Vlada dala, znači do 28. veljače, nadležna tijela zajedno s konzultantom, predočit će Savjetu za autoceste i Vladi Crne Gore rezultat analize i izjasniti se o tome', kazao je Radonjić. On je odbio svako detaljnije komentiranje ponude konzorcija, nazivajući to nekorektnim, sve dok Vlada Crne Gore o tome ne da svoju procjenu.

'Do kraja mjeseca nećemo izdavati službena priopćenja poštivajući integritet partnera u ovom poslu', kategoričan je bio Radonjić. Jamstva konzorcija, u kojem su Konstruktor, Institut IGH i Tehnika, trebala bi iznositi oko 900 milijuna eura, koliko se procjenjuje izgradnja najteže dionice Podgorica - Mateševo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene