Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trk po kredit

Hrvati ubrzo mogu u inozemstvu dizati kredite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema izmjenama Zakona o deviznom poslovanju od 1. siječnja Hrvati će moći otvarati štedne račune bilo gdje u svijetu.

Za to neće postojati nikakva ograničenja, a također će, preko tih računa moći obavljati i platni promet. Prije to nije bilo moguće bez dopuštenja Hrvatske narodne banke, no sada će Hrvati moći tražiti i dobiti jeftinije kredite iz inozemstva kako i veće kamate na štednju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Vlada je ovom izmjenom, kako je naglašeno u petak, liberalizirala tržište depozitnih poslova što EU zahtjeva već odavno, no zbog krize nije bilo moguće.

>> Podaci o vašem kreditu dostupni i svim susjedima

No, ako mislite odmah pohitati negdje u inozemstvo, nemojte se žuriti jer Vlada ipak stare odredbe otvaranja računa u stranoj zemlji ostavlja na snazi do siječnja 2012. jer se mora 'zadržati pravni kontinuitet koji je potreban prilikom utvrđivanja prekršajnih postupaka u 2008. godini, kada nije bio na snazi važeći Zakon o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene