124134
124134
124134
124134
124134

Gotovina na bankomatu ODMAH – otplata na rate!

  • , 03.05.2010., 16:53
  • Autor:

Erste banka svojim je klijentima ponudila novu uslugu, jedinstvenu na hrvatskom tržištu – Erste Maestro plus. Radi se o usluzi podizanja gotovine na bankomatima uz povrat na rate, čime je Erste banka ponovno pokazala da je lider u pružanju inovativnih usluga.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Erste Maestro plus nova je usluga, odnosno funkcionalnost Erste tekućeg računa, kojom je vlasnicima Maestro debitne kartice omogućeno podizanje gotovine na više od 500 bankomata Erste banke i vraćanje podignutih sredstava u ratama. Tom će karticom na ugovorenim prodajnim mjestima moći kupovati na rate ili uz odgodu plaćanja ili koristeći se kombinacijom navedenog.

Klijentu koji želi aktivirati ovu uslugu odobrava se dodatni limit, kojim se može koristiti na bankomatima i određenim prodajnim mjestima. Limit može iznositi do 35.000 kuna i dogovara se uz dopušteno prekoračenje po tekućem računu, poznatijem kao 'dozvoljeni minus'. Ugovara se na isti rok kao i dopušteno prekoračenje po tekućem računu, a maksimalno do 12 mjeseci. Pritom ukupan iznos odobrenog limita po tekućem računu i Maestro plus limita za rate može iznositi do maksimalnih 50.000 kuna.

Na podignuti iznos gotovine na bankomatu banka ne obračunava kamate. Naplaćuje se samo jednokratna naknada od tri do šest posto, koja će odmah teretiti tekući račun klijenta. Klijent može na bankomatu odabrati želi li podignutu gotovinu otplaćivati na tri, šest, devet ili dvanaest rata, o čemu će ovisiti i visina naknade. Prva rata naplaćuje se s tekućeg računa tek za jedan mjesec.

Nova usluga klijentima omogućava i kupovinu na rate te čak i odgodu plaćanja na ugovorenim prodajnim mjestima, kao i njihovu kombinaciju. Klijenti sada mogu kupovati Erste Maestro karticom na prodajnim mjestima bez kamata i naknada - uz otplatu od dvije do 12 rata (bez odgode plaćanja), uz odgodu plaćanja do 30 dana nakon čega se ukupan iznos otplaćuje od dvije do 11 rata ili uz odgodu plaćanja do 90 dana nakon čega se ukupan iznos plaća odjednom.

Klijent za kupnju na prodajnom mjestu ne plaća ni naknadu ni kamatu. Otplatne rate dospijevat će jednom na mjesec i teretiti tekući račun klijenta.

__________________________________________________________________

'Erste Banka prva je banka u Hrvatskoj koja je svojim korisnicima Maestro kartice omogućila kupovinu i plaćanje putem interneta, kao i podizanje veće količine gotovine na bankomatima uz mogućnost odabira broja rata putem kojih će se ta gotovina vraćati. Širenjem usluga i implementacijom novih funkcionalnosti i posebnim, novim dizajnom Erste Maestro kartice želimo biti prvi izbor za plaćanje u novčaniku našeg klijenta', rekla je Melita Olanović, direktorica Službe kartičnog poslovanja.
 

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se