Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđen BBB-

Fitch: Kreditni rejting Hrvatske ostaje isti, prognoza negativna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreditna rejting agencija Fitch potvrdila je trenutni rejting Hrvatske.

Hrvatskoj tako rejting nije još jednom snižen, već ostaje na BBB-, javlja Bloomberg. 'Unatoč nekim pozitivnim političkim koracima nove vlade, za povećanje ekonomskog rasta i stabilizaciju javnih financija bit će potrebna fiskalna konsolidacija mjera i strukturnih reformi', rekao je Michele Napolitano, zamjenik direktora u Fitch agenciji.

Pročitajte i ovo Dobra predviđanja za turističku sezonu buking u Skandinaviji Baby Lasagna napravio je još jednu sjajnu stvar: "Požurite potražiti smještaj!" Slika nije dostupna Sad smo na BBB- Fitch potvrdio dugoročni kreditni rejting Hrvatske. Pad BDP-a bit će gori od očekivanog, agencija otkrila i što ga je zaustavilo

'Značajni proračunski deficit Hrvatske, relativno visok omjer javnog i vanjskog duga, kao i teško vanjsko finacijsko okruženje ostavljaju kreditni rejting na niskoj razini', dodao je Napolitano.

Podsjetimo, britanska banka Barclays je nakon posjeta Zagrebu kritizirala mjere hrvatske Vlade i predložila ulagačima povlačenje novaca. Nakon posjeta Zagrebu analitičari su zaključili da hrvatska Vlada nije učinila dovoljno kako bi spriječila pad kreditnog rejtinga u kategoriju pod nazivom 'junk' tj. smeće. Također, najavili su da će Hrvatska u ožujku izgubiti postojeći investicijski rejting te su upozorili ulagače u hrvatske obveznice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene