Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazak Nijemaca?

Danko Končar sa sindikalistima brodogradilišta 3.maj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponuđač za privatizaciju riječkog brodogradilišta 3. maj Danko Končar predstavnike sindikata izvjestio je da nema ugovorenih novih poslova za gradnju brodova, ali je nagovijestio mogućnost ulaska njemačkog partnera u gradnju opreme za off shore projekte.

'Tijekom sastanka Končar je, nakon iznesene analize stanja i opremljenosti konkurentskih talijanskih i kineskih brodogradilišta te s obzirom na to da u 3. maju nema novih narudžbi za gradnju, ocijenio da je u takvim okolnostima višak radnika u brodogradilištu 1.000 do 1.500', rekao je povjerenik većinskog sindikata u 3. maju, Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić.

Pročitajte i ovo Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Zakazano za 30. ožujka Odluka od nagodbi Uljanika i 3. maja odgođena, država predlaže osiguranje plaćanja Danko Končar kažnjen - 3 DANKO KONČAR Hrvatski poduzetnik mora Finskoj platiti 40 milijuna eura, prikrio postotak vlasništva u tvrtki Afarak

Končar je najavio skori dolazak s njemačkim partnerom tvrtkom SIAG u brodogradilište kako bi se razmotrila mogućnost gradnje nosača, odnosno tripoda za razne off shore projekte, među kojima su i vjetroelektrane, prenio je sindikalni povjerenik. Ova oprema mogla bi se proizvoditi u uvali Peškera na otoku Krku.

Sindikat od Vlade RH zahtijeva, istaknuo je Šoljić, da se drži uvjeta natječaja za privatizaciju 3. maja te plana preustroja te da osigura kontrolu provedbe preustroja i stavaka kupoprodajnog ugovora. Ako se kupac ne bi držao stavki ugovora, trebalo bi brodogradilište vratiti u vlasništvo države na teret kupca, kazao je Šoljić.

Sindikalni povjerenik Sindikata metalaca izvijestio je i da je Končar naglasio da je zainteresiran samo za kupnju grupe 3.maj u cijelosti, što uključuje uz brodogradilište i druge dvije tvrtke, TIBO i Motori i dizalice. Končar je na sastanku istaknuo da te dvije tvrtke uz racionalizaciju poslovanja mogu postati profitabilne, rekao je Šoljić.

U brodogradilištu se Končar sastao i s predstavnicima uprava tvrtki grupe 3. maj te riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a svi sastanci su bili zatvoreni za javnost.

Danko Končar, odnosno njegova tvrtka Jadranska ulaganja jedina je predala ponudu za privatizaciju 3. maja. Najavljeno je da će se do mogućeg potpisa kupoprodajnog ugovora održati još najmanje dva sastanka s predstavnicima uprave i sindikata tog brodogradilišta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene