Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crobex pao u minus 9,5%!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljen je strmoglavi pad na Zagrebačkoj burzi. Crobex je tijekom jutra pao za više od 8%.

Nakon tri i pol sata trgovanja Crobex je bio u minusu 9,5 posto, na samo 2409,70 bodova. Redovan promet dionicama iznosi solidnih 77 milijuna kuna, uz društvo milijunaša od 15 članova. Najveći gubici pogodili su dionicu Atlantske plovidbe, koja je pala 12,34 posto i otišla u negativnu blokadu.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Slika nije dostupna Crni dana i na našim burzama Crobex 'potonuo' za 7,51 posto, dionice padaju

Najlikvidniju poziciju i dalje drži HT, sa više od 16 milijuna kuna prometa. Najpopularnija narodna dionica izgubila je 4,97 posto vrijednosti i završila na 227,01 kuni. Dnevni raspon cijene dionice HT kretao se od najnižih 226 do najviših 237 kuna. Dionica Ericssona Nikole Tesle izgubila je 6,62 posto vrijednosti i zabilježila posljednju cijenu od 1550 kuna, dok joj se najniža dnevna cijena spuštala i do 1507 kuna. 

Dionica najvećeg domaćeg brodara, Atlantske plovidbe potonula je 12,34 posto, na samo 1400 kuna i time otišla u negativnu blokadu trgovanja. Najviša dnevna cijena dionice tog dubrovačkog brodara iznosila je samo 1490 kuna, a tom je dionicom ostvareno ukupno sedam milijuna kuna prometa prije blokade. Više od milijun kuna prometa ostvareno je i dionicom Uljanik plovidbe, koja je pala 12,31 posto, na 999,94 kune.

Eksplozivan rast europskih burza također se umirio. Nakon početnog skoka većeg od tri posto vodeći europski indeksi bilježe daleko skromnije rezultate. Tako londonski FTSE 100 osvaja 0,92 posto, frankfurtski DAX samo 0,6 posto, dok je još jedino u plusu više od dva ZSE uživo: Burza na giljotinipoZSE uživo: Burza na giljotinisto pariški CAC 40.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene