Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova praksa

Cijene goriva OD PONOĆI mogu se mijenjati i više puta na dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponoć je stupio na snagu novi Zakon o tržištu naftnih derivata po kojem država više ne regulira cijene goriva, već to rade same kompanije. Cijene se mogu mijenjati više puta na dan.

O cijenama će odlučivati isključivo kompanije na temelju svojih troškova, stanja na tržištu ili lokacija. Tako je moguće da na autocesti gorivo platite 10 kuna po litri, a u središtu grada 8 kn.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove cijene Od utorka jedna vrsta goriva skuplja, drugoj cijena pada Gorivo, ilustracija - 5 neslužbeno Nove cijene goriva od idućeg tjedna: "Ma dobro, meni muž toči - meni je svejedno"

Cijena će se moći mijenjati više puta na dan, a građani će birati između benzinskih crpki i, naravno, pokušati odabrati one najpovoljnije.

Ministarstvo gospodarstva u utorak posljednji put određuje najviše cijene naftnih derivata

Važno je istaknuti da se građani ne moraju bojati ekstremno visokih cijena jer će Vlada imati način kontrole, a sam ministar gospodarstva rekao je kako ne očekuje poskupljenje.

U kojim djelovima dana će se cijene mijenjati i kolike će biti ne može se točno znati.

U svakvom slučaju gorivo na ovakvom slobodnom tržištu postaje kao i svaki drugi proizvod o čijoj cijeni odlučuju ponuda, potražnja i konkurencija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene