Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brz oporavak

Britanija bilježi najbrži ekonomski rast u zadnjih 9 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija je u drugom tromjesečju ostvarila najbrži ekonomski rast u posljednjih devet godina, pokazali su danas službeni podaci vlade u Londonu, ali ekonomisti upozoravaju da ipak predstoji značajno usporavanje rasta.

Zavod za statistiku Velike Britanije priopćio je da je u tri mjeseca, zaključno sa lipnjem, bruto domaći proizvod te zemlje povećan za 1,2 posto na godišnjoj razini, prema prvobitnoj procjeni od 1,1 posto, prenosi agencija Reuters. Unatoč tome i dalje je prisutan strah da će ekonomski rast usporiti u drugoj polovici godine, s obzirom na to da britanska vlada uskoro počinje primjenjivati oštre mjere štednje.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Što nas sve čeka? Velika anketa najvećih hrvatskih kompanija: Najavljene dobre vijesti za ovu godinu, ali postoje ozbiljni strahovi Slika nije dostupna Ništa ne ide preko noći Evo kada će zapravo Europa preuzeti nadzor nad hrvatskim financijama

U priopćenju se navodi da je to treće tromjesečje zaredom da britanska ekonomija ostvaruje rast, nakon šest kvartala negativnog rasta, u vrijeme duboke recesije. Za ekonomski rast veći od očekivanog najzaslužniji je rast proizvodnje u građevinskoj industriji u drugom tromjesečju od 8,5 posto, nasuprot prvoj procjeni od 6,6 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene