Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Tvrde da nije riječ o trgovačkom ratu

BiH obustavio uvoz piletine i govedine iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik bosanskohercegovačkog ministra vanjske trgovine i gospodarskih odnosa Vilim Primorac potvrdio je danas lokalnim medijima u Mostaru kako je BiH jučer obustavio uvoz piletine i govedine iz Hrvatske.

Primorac je istodobno odbacio medijske tvrdnje kako je riječ o trgovačkom ratu dviju država zbog hrvatske zabrane uvoza ribe iz BiH. Ured za veterinarstvo BiH u četvrtak je donio 'naputak za sprječavanje unosa atipične kuge peradi' u BiH iz Hrvatske te odluku o zabrani uvoza goveđeg mesa radi sprječavanja unosa u BiH "transmisivnih spongiformnih encefalopatija (BSE - 'kravlje ludilo')'. Uz to, ministarstvo vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH promijenilo je i odluku o stavljanju u promet žive ribe, rakova i mekušaca te proizvoda od njih.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'Pojedini mediji to tumače kao trgovački rat između BiH i Hrvatske, što nije točno. Činjenica je kako je Hrvatska pri usklađivanju tih područja s europskim zakonodavstvom donijela izmjene i dopune kojima je proizvodima iz BiH otežan pristup hrvatskom tržištu. Bosna i Hercegovina je također uskladila i svoje propise koji uređuju ta područja te je zbog toga nastao nesporazum koji će se ovih dana riješiti', rekao je Primorac.

Objasnio je kako su ured za veterinarstvo BiH i hrvatska uprava za veterinarstvo u stalnoj vezi kako bi se što prije uklonile novonastale zapreke te je radi toga dogovoren žuran sastanak predstavnika tih dvaju tijela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene