Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za Mercator

Nova kreditna banka Maribor Agrokoru prodaje svoj udio u Mercatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova KBM danas je odlučila o prodaji 5,24 posto svojeg udjela u slovenskom Mercatoru.

Nadzorni odbor Nove KBM na današnjoj je sjednici o prodaji dionica Mercatora Agrokoru obavijestio o prodaji svojeg udjela. Svi su se članovi nadzornog odbora usuglasili s prodajom udjela koji je u vlasništvu banke, točnije 5,24 posto, hrvatskom Agrokoru. 

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

Odluke većih dioničara, Ljubljanske banke i Pivovarne Laško, još uvijek se čekaju. Pivovarna Laško, koja ima udio od 23,34 posto dionica Mercatora, svoju će odluku objaviti u petak. Čeka se i odluka Nove Ljubljanske banke, koja posjeduje 10,57 posto dionica.

Skupina građana u organizaciji slovenskog granskog sindikata zaposlenih u trgovini prosvjedovala je pred sjedištem vlade u Ljubljani zbog namjere državnih banaka da prodaju svoje udjele u trgovačkom lancu Mercator.

Tako su izrazili protivljenje prodaje najvećeg slovenskog trgovačkog lanca hrvatskom Agrokoru. Sindikalni prosvjednici tvrde da je Mercator najveći slovenski poslodavac s 24.000 namještenika te da su od njega jako ovisni domaća proizvodnja hrane i prehrambena industrija, što bi prodajom moglo postati problematično.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene