Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna je u vrućini

Zagrijanim bolognesom protiv karcinoma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podgrijane špagete bolognese mogu umanjiti mogućnost oboljenja od karcinoma. Znanstvenici su otkrili kako dodatno zagrijavanje umaka zajedno s malom količinom maslinovog ulja povećava hranjive kvalitete rajčice.

Dodatno zagrijavanje mijenja strukturu Iycopena, molekule rajčice, koje se zatim lakše transportira u krv. Lycopene je snažan antioksidans koji djeluje u prevenciji oboljenja od malignih bolesti, dijabetesa i srčanih oboljenja. Prijašnje studije već su pokazale da se stavljanjem nekuhane rajčice u pire ili umak poboljšavaju njezine kvalitete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljekoviti začin Origanom protiv gripe Slika nije dostupna Uživajmo u tjestenini i siru Otkrijte predrasude o tjestenini i siru

Sada su znanstvenici otkrili način na koji se dodatno povećava kvaliteta. Riječ je zapravo o tehnici koju mnoge obitelji koriste dok zagrijavaju špagete bolognese. U prosječnoj rajčici, Iycopene je generalno pravocrtnog ili linearnog oblika koji smanjuje njegovo prodiranje kroz membrane u krv. Zagrijavanjem molekue lycopena postaju cirkularne, a kao takve puno brže i lakše ulaze u krv.

Vrućina je ključna za ovaj proces, a vrlo je bitna i mala količina masnoće koja pomaže Iycopenu da se probije u krvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene