Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodano 200 primjeraka

Stvoren puding od 24-karatnog zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka slatičarnica Serendipity u New Yorku spravila je najskuplji puding na svijetu.

Kup na bazi pudinga, nazvan Frozen Haute Chocolate stoji vrtoglavih 18.925 eura čime je zaslužio mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda. Slastičarnica Serendipity inače je poznata po smišljanju (pre)skupih deserata, i ovaj rekord nije im jedini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Invesco Inflacija će biti gora nego u zadnjih 10 godina: Zemlje vraćaju kući svoje zlatne rezerve Ilustracija najavili proširenje istraživanja Vrijedno otkriće u susjedstvu: U maloj općini pronađene znatne količine zlata

Prije samo pet godina njihov desert, sladoled Grand Opulence Sundae, smišljen povodom pola stoljeća postojanja slastičarne, također je stajao pravo bogatstvo. Dosada ih je slastičarna prodala 200 primjeraka. Prvo pitanje koje se nameće jest: tko će to kupiti?! No, zainteresiranih ne nedosatje.

Naime, za ovaj desert morate se najaviti barem dva dana unaprijed! Ne samo zbog velikog interesa, već i zbog sastojaka koji je čine tako skupom. Naime, svaki puding sadrži jestivo 24-karatno zlato u listićima, a desert je dodatno optočen 23-karatnim jestivim zlatnim papirom. Svaka od ovih slastica spravlja se sa najskupljom vanilijom koja dolazi sa Tahita i Madagaskara, što također utječe na cijenu. Usto, desert se poslužuje u kristalnim zdjelicama optočenim 23-karatnim zlatnim listićima, koji su također jestivi.

Ni čokolada nije bilo kakva. Slastičarna Serendipity za ovaj desert koristi venecuelansku čokoladu Amedei Porcelana, inače najskuplju na svijetu. I to nije sve: desert se jede nesvakidašnjim priborom: zlatnom žličicom od 18 karata, na čijem je vrhu posebno dizajniran šećerni cvijet. No, da desert nije puka izmišljotina za bezobrazno bogate, cijela priča ima i dublji smisao. Sva zarada od ovoga pudinga ide u dobrotvorne svrhe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene