Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijani kradu sir

Parmezan postao predmet požude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aromatični talijanski sir parmezan poznat je i omiljen diljem svijeta, a fraza 'malo parmezana' dobila je u Italiji posljednjih godina posve nove konotacije.

Naime, u razdoblju od 2008. do 2009. svaki deseti proizvod na bazi parmezana nestajao je s polica, a da nije plaćen, objavila je grupa talijanskih proizvođača poljoprivrednih proizvoda CIA.

Pročitajte i ovo Giacomo Chiapparini bizarnije ne može Grana Padano ubio vlasnika sirane: Ušao u skladište, a onda se dogodio nevjerojatan domino efekt Slika nije dostupna Uživajmo u tjestenini i siru Otkrijte predrasude o tjestenini i siru

Prema tim podacima, parmezan se krade 11 posto više nego prethodne godine. Čini se da broj obožavatelja parmezana raste iz dana u dan. Usto, visoka cijena originalnog parmezana nije zanemariva.

Parmezan je ukupno treći proizvod, a prvi među prehrambenima, koji Talijani kradu. Najviše se kradu žileti, 22 posto, a zatim toneri za printer, njih 15 posto.

Parmezan se obično riba i njime se posipa tjestenina i riža. On je najčešće falsificirani talijanski prehrambeni proizvod. Parmezanskih imitacija su prepuni Argentina, Brazil, Japan, Britanija i Njemačka, javlja CIA.

Pravi, originalni parmezan iz Parme i Reggio Emilije na sjeveru Italije, mora se proizvesti od sirova kravljeg mlijeka i mora sazrijevati punih 12 mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene