Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesecima ih zlostavljao

Osumnjičeni otac porekao zlostavljanje obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županjsku posavinu trese stravično otkriće. 48-godišnji otac navodno je mjesecima bludničio i seksualno zlostavljao petero malodobne djece.

Tek se najstariji sin odvažio prijaviti nastranog oca. Uhićen je i određen mu je pritvor, a sudbina zlostavljane djece još je neizvjesna. U malu kuću užasa u županjskoj posavini danas su stigli socijalni radnici. Hoće li djeca biti oduzeta, još se ne zna. Glava obitelji mjesecima je, kažu u policiji, činila monstruozna nedjela. U zapisniku je nabrojano 16 kaznenih djela. 'Pet kaznenih djela zadovoljavanja pohote pred djetetom, 10 kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djece i jedno kazneno djelo bludnih radnji', kazao je Krunostav Žgela iz PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Automat za naplatu parkiranja Svaka čast Ovaj grad je svojim stanovnicima osigurao besplatan parking i dimnjačarske usluge Slika nije dostupna Terete ga za 11 kaznenih djela Otac osumnjičen za bludničenje nad petero djece

>> 'Ne želim mu se zamjeriti pa da me ostavi s djecom'

Da se unutar četiri zida događaju čudne stvari, posumnjali su i susjedi. 'To je bila vriska, galama... Djeca plaču, vrište, žena vrišti... Od jutra do mraka', kazala je susjeda Marica Vuković. Osim što je seksualno zlostavljao četiri sina i kćer, policija navodi kako je tukao suprugu, majku i punoljetnog sina, koji je nerijetko od prijatelja tražio pomoć. 'Pričao mi je da je otac pio, galamio i tukao ga. I prije 5-6 dana me molio može li kod mene prespavati', ispričao je susjed Josip Vuković.

Obiteljsku agoniju prekinuo je najstariji sin, prijavivši oca. Braću i sestre htio je zaštititi od njegovih batina. 48-godišnjak će u pritvoru provesti 48 sati. Neslužbeno se doznaje kako je istražnoj sutkinji sve porekao. Za nedjela za koja ga policija tereti, mogao bi odležati u zatvoru od šest mjeseci do pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene