Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično ubojstvo

Poreč: Priveden osumnjičenik za brutalni masakr

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
57-godišnji V.G., državljanin BiH s boravištem u Poreču osumnjičen za brutalno ubojstvo 49-godišnju Miru Lj. iz Osijeka, večeras je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

U središtu Poreča noćas oko 1sat dogodilo se stravično ubojstvo. 49-godišnja Osječanka Mira Lj. na ulici je nasmrt izbodena nožem, a kako neslužbeno doznajemo muškarac koji ju je usmrtio već joj je duže vrijeme prijetio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe

Po riječima glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Rogić osumnjičena osoba za ubojstvo nakon bijega, oko 3.50 sati sama se prijavila i predala porečkoj policij. Mediji navode kako je motiv ovog brutalnog ubojstva ljubomora. Osječanka M. Lj. navodno je prekinula ljubavnu vezu s napadačem.

'Policija je zaprimila dojavu Hitne službe da je u centru grada  žena nasmrt izbodena. Dolaskom u Ulicu Franje Glavinića 5, policija je pronašla mrtvo tijelo 49-godišnjakinje', izjavila je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske.

Svjedoci su izjavili kako je muškarac napao ženu ispred vinoteke na križanju Decumanusa i ulice Vladimira Nazora, piše porečki portal Parentium.com. Dodaju kako je ranjena žena počela je bježati, no ubojica ju je slijedio i neprekidno je ubadao nožem.

Žrtvu vrijeđao i psovao

Žena je uspjela doći do Ulice Frane Glavinića. Ubojica ju je sustigao te ju nastavio bosti sve dok nije pala na tlo. Parentium.com navodi kako je ubojica za vrijeme napada ženu vrijeđao i psovao. Dok su do žrtve došli prvi svjedoci, još je davala znakove života. No, preminula je u vrijeme dolaska ekipe Hitne pomoći.

Nataša Rogić izjavila je kako je tijelo po nalogu istražnog suda Županijskog suda u Puli Svetislava Vujića  prevezeno u riječku bolnicu radi obdukcije. 'Osoba koja se dovodi u sumnju s ubojstvom nalazi se u prostorijma porečke policije i nad njim se provodi kriminalistička obrada', dodala je glasnogovornica Rogić.

Muškarac joj je već danima prijetio da će je ubiti, dolazio je na vrata i zlostavljao je, doznajemo od susjeda. Kako neslužbeno saznajemo radi se o 57-godišnjem V.G. kojem je ranije izrečena zabrana pristupa nesretnoj Osječanki, zbog nasilnih izljeva ljubomore.

'Vidio sam da ju je ubo tri, četiri puta'

‘Udarao ju je šakama. Ovi su domaći vikali ne, ne nemojte je, nemojte je i onda sam vidio nož, neki tanki, uski i on je nju tri, četiri puta, koliko sam vidio, ubo i jednostavno se okrenuo i otišao', rekao je očevidac Ivan. Dok se krv jutros prala sa porečkih ulica, žrtvini poznanici se prisjećaju njezinih muka i straha od muškarca s kojim je bila u vezi. 'Mira se bojala njega, sada na kraju, jer joj je dolazio zvoniti na vrata više puta. Jednu večer su se ovdje na hodniku hrvali', rekla je Armanda Franzutti, Mirina stanodavka.

Nakon toga, Mira ga je prijavila i policiji, a kako doznajemo, to nije bio prvi put. Na prekršajnom je sudu jučer ujutro monstrum zaradio kaznu od 300 kuna zbog narušavanja reda i mira. Sustav je, čini se još jednom zakazao. Muškarac, poznatiji kao Kockar, dobio je priliku za konačni obračun. 'Voli popiti, kad ima novca trči u kockarnice, jer je tamo valjda registriran', rekao je Svetozar Pavlović, ubojičin poznanik.

'Ne osjećamo se sigurno, vidite i sami, jutros sam ustala, krenula u crkvu, ne možeš proći, sve je krvavo', rekla je jedna prolaznica. 'Kad sam došla ujutro i vidjela policiju, odmah me bilo strah. To je sjaj i bijeda Poreča, najvećeg turističkog grada', dodaje druga. 'Taman sam joj vidjela lice, i to će me pratiti sad cijeli život i sad u ovu sobu ne znam kad ću moći', kroz plač je rekla Franzutti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene