Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Tko je odgovoran?

Obitelj žene koja je umrla od uboda pčela razmišlja o tužbi: 'Pčelinjak nije smio biti blizu puta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barica Matanović hodala je poljskim putem nedaleko Koprivnice kada su je napale pčele. Obitelj smatra da je pčelinjak bio preblizu puta.

Barica Matanović jučer je preminula od posljedica uboda, potvrdili su nam u Općoj bolnici 'Dr. Tomislav Bardek' Koprivnica. Podsjetimo, nesretnu je ženu za vrijeme šetnje prije nekoliko dana izbolo više od tisuću pčela te je došlo do trovanja krvi, a život joj je od početka bio ugrožen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do tri godine zatvore Umrla nakon što su je izbole pčele: Optužen pčelar Slika nije dostupna Drama kod Koprivnice Ženu izbole tisuće pčela, bore joj se za život

Pčele su je napale u trenutku dok je prolazila pored prikolice s 90 košnica. Barici Matanović su vatrogasaci i sanitarni djelatnici na mjestu događaja dali potrebnu protualergijsku injekciju, no na kraju je izgubila bitku za život.

>> Ženu izbole tisuće pčela, bore joj se za život

Njezin unuk našoj je novinarskoj ekipi rekao da obitelj razmišlja o tužbi jer smatraju da pčelinjak nije smio biti tako blizu puta kojim prolaze ljudi. Susjed Zvonko Fabijanec slaže se s mišljenjem obitelji. Opisao nam je i dramatično spašavanje od smrtonosnog roja. 'Ja to u životu nisam vidio, tako ispikanog čovjeka. Ja je nisam prepoznao, a to je moja kuma', rekao je Zvonko.

Iz pčelarskog saveza tvrde da je sve u skladu sa pravilnikom. 'Pravilnikom se određuje da se pčelinjak mora postaviti na način da je izletna strana najmanje 20 metara od javnog puta, ako se radi o pčelinjaku do 20 pčelinjih zajednica, ako je više onda je to 50 metara', rekao je Tomislav Gerić iz Hrvatskog pčelarskog saveza. 'Znači u ovom dijelu se ne radi, prema našim informacijama, o javnom putu nego čisto o poljskom putu', dodao je Gerić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene