Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ozlijeđena

Zbog sudara u Splitskim vratima kažnjena oba vozača brodica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sudara dviju brodica u vodama Splitskih vrata kažnjena su oba voditelja brodica jer nisu poštivali propise o sigurnosti plovidbe.

U subotu oko 19,30 sati sudarilil su se gliser hvarskih oznaka, na kojem je bilo devet hrvatskih državljana, i gliser Split bez registarskih oznaka, na kojem su bila tri srbijanska državljanina. Jedna osoba na hvarskom gliseru je lakše ozlijeđena.

Lučka kapetanija u Splitu zaprimila je u subotu oko 19,30 sati dojavu da su se dvije brodice sudarile u Splitskim vratima. Ispostava u Milni prekršajnim nalogom oba voditelja brodice novčano kaznila sa po 3100 kuna jer nisu poštivali propise o sigurnosti plovidbe, navodi se u priopćenju. Dolaskom na mjesto nesreće sa službenom brodicom 3 ST Marjan kapetan milnjanske ispostave Nikola Brkuljić je utvrdio da su se sudarili gliser 463 HV, na kojem je bilo devet hrvatskih državljana, i gliser bez registarskih oznaka imena Split, na kojem su bila tri srbijanska državljanina.

Jedna osoba na hvarskom gliseru je lakše ozlijeđena i pomoć joj je pružena u dežurnoj ambulanti u Milni. Na lijevoj strani toga glisera utvrđena su veća oštećenja. Sve osobe prevezene su plovilom milnjanske ispostave u luku u Milni, gdje su dale izjavu o pomorskoj nesreći.

Brodicom 463-HV upravljao je M. H. (1991. iz Splita), a brodicom bez oznake R.S. (1964. iz Beograda). Utvrđeno je da voditelji brodica nisu bili u alkoholiziranu stanju te su imali uredne isprave za voditelja brodice. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene