Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Droga stigla iz BiH

Zaplijenjen heroin vrijedan osam milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam milijuna kuna vrijednost je nešto više od 21 kilograma heroina koji su splitski inspektori za droge i njihovi kolege iz Makarske u subotu navečer pronašli u vozilu kojim je upravljao 55-godišnjak iz Sarajeva, potvrdila je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura James White James White Uhvaćen jedan od najtraženijih kriminalaca i vođa međunarodne bande: Zaradio oko 150 milijuna eura, tražili ga diljem svijeta

Centar za krim-vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu utvrdio je da je riječ o heroinu, a to je najveća ovogodišnja zapljena droge na području Hrvatske i dosad najveća u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, rekao je načelnik Ivan Merćep. Policiji je dojavljeno da je u osobnom automobilu škodi fabiji u Makarskoj veća količina prokrijumčarene droge, nakon čega su inspektori brzom akcijom na cesti zaustavili to vozilo kojim je upravljao Milutin Novaković. Policijski pas u stražnjem je braniku pronašao 21 'ciglu' heroina, ukupne mase 21,114 kilograma.

>> Policija zaplijenila heroin vrijedan 80.000 kuna

Krijumčar ima bosanskohercegovačko i kanadsko državljanstvo. Prijavljeno mu je prebivalište u istočnom dijelu Sarajeva, a automobil je vlasništvo rent-a-cara iz Sarajeva. Osumnjičenik u BiH dosad nije bio prijavljen ni za kakvo kazneno djelo i kako se, doznaje se u policiji, donedavno je živio u Kanadi, gdje ima privatnu tvrtku. U Sarajevo se vratio prije 20-ak dana i stanuje kod sestre. Droga je u Hrvatsku ušla prije sedam dana preko graničnoga prijelaza Metkovića. Policija istražuje gdje je u Makarskoj Sarajlija odsjeo i je li s tim krijumčarenjem još tko povezan. Nakon kriminalističke obrade policija je osumnjičenika uz kaznenu prijavu zbog zloporabe opojne droge privela na ispitivanje istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu. (Hina)

Smatrate li da naši carinici premalo provjeravaju vozila na prijevoz droga?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene