Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Imućni svećenik pronađen mrtav u župnom uredu, sumnja se na ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Rafaj, 41-godišnji župnik u Generalskom Stolu jučer je ujutro pronađen mrtav u svom župnom uredu. Policija još ne zna radi li se o ubojstvu ili samoubojstvu, no kako su na mjestu događaja pronađene tri čahure iz vatrenog oružja, ipak se sumnja se ubojstvo.

Josipa Rafaja, župnika župe Svetog Antuna u Generalskom Stolu mrtvog su, netom prije početka misnog slavlja na sam blagdan Cvjetnice, pronašli tamošnji vjernici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na ispitivanju muškarac osumnjičen za ubojstvo župnika Rafaja Slika nije dostupna Župljanka: Mi smo nagovorili našeg svećenika da kupi skupocjeni terenac

Radi se o nasilnoj smrti jer župnik na glavi ima vidljivu ozljedu nastalu uporabom vatrenog oružja. Iako se ne isključuje mogućnost samoubojstva, činjenica da su pored tijela pronađene tri čahure upućuje na moguće ubojstvo. No, tijelo još nije micano pa je nepoznato ima li na njemu još prostrijelnih rana.

- Sve okolnosti oko tragova i dokaza još se obrađuju. Na mjestu događaja su djelatnici zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić', i to za daktiloskopiju (otisak šake), balistiku (oružje) i za biološke tragove. Zasad možemo reći da tragova provale nema te da su vrata bila otključana, rekla je. Dodala je kako još nije poznato ni vrijeme župnikove smrti, koje će se znati nakon očevida i obdukcije.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tanja Petrić potvrdila je da je riječ o mjesnom župniku Josipu Rafaju te da očevid obavljaju policija, istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak i nekoliko vještaka iz Zagreba.

Glasnogovornica Petrić potvrdila je i informaciju mještana da je riječ o nasilnoj smrti uzrokovanoj nekom vrstom vatrenog oružja.

Župljani kažu da svećenik nije došao u 9 sati na misu u mjesnoj crkvi u Erdelju. Njegova domaćica Ružica Gačak otišla je vidjeti zašto ga nema i u župnom dvoru ga je pronašla mrtvog.

Policiji je dojavu primila oko 10 sati, te je kratkom SMS porukom izvijestila novinare da je u Župnom dvoru u Generalskom Stolu danas pronađena mrtva muška osoba J.R.

Načelnik Odjela kriminaliteta karlovačke Policijske uprave Vlatko Cegur je rekao kako nije poznato koliko će očevid još trajati, dodajući da se karlovačka Policijska uprava danas neće očitovati o tom događaju, nego sutra u redovitome policijskom priopćenju.

Mještani mladog župnika opisuju kao iznimno dobru osobu i nalaze za njega samo riječi hvale. U župu je stigao prije pet godina.

No, s druge strane, Rafaj je, čini se, bio prilično imućan. Nedavno kupio skupi terenac vrijedan nekoliko desetaka tisuća eura, iako je obnova crkve u jeku, a spominje se i navodna pronevjera 100 tisuća kuna namijenjenih upravo toj svrsi.  

Velečasni Josip Rafaj, bio je svećenik Gospićko-senjske biskupije. Rođen je 6. veljače 1967. godine u selu Šagudovec (župa Gornja Stubica).

Otac Ljubomir i majka Zorica r. Lisak. Srednju školu je završio na Šalati 1985. godine. Studije teologije je završio u Zagrebu i u Rijeci. Za svećenika je zaređen 29. 6. 1993. godine u Rijeci.

Bio je župni vikar u Rijeci-Vežica (1993.-1995.), Senju (1995.-1996.) te župnik u Korenici (1996.-2003.) Od 2003. je župnik župe Generalski Stol i Mrežnički Brest.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene