Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Zagreb: Bacio molotovljev koktel na dječju bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj bacio je jutros oko 4 sata 'molotovljev koktel' kroz prozor Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak u Zagrebu, doznaje se u bolnici u kojoj nitko nije ozlijeđen.

U požaru je izgorjela ordinacija s EEG uređajem za snimanje mozga, a još je jedna prostorija oštećena. Ozlijeđenih nema, a nakon napada na zidu bolnice otkriven je natpis 'Za uspešno lečenje'. U vrijeme napada u zgradi nije bilo pacijenata, a vatrogasce i policiju pozvala je dežurna liječnica koja je osjetila dim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedva izbjegli najgore Adelaide: Molotovljevim koktelom na srpski par drugi put u tjedan dana Slika nije dostupna Pravobraniteljica osudila napad 'Nerazumljiv podmukli čin uperen prema slabijima'

Materijalna šteta još nije utvrđena, no ravnateljica bolnice Desanka Grubić Jakupčević kaže kako bi mogla doseći i više stotina tisuća kuna ako se utvrdi da je uništen EEG uređaj. 'Riječ je o posebnom uređaju kojega ima samo naša bolnica i koji omogućuje 24-satno snimanje', kazala je ravnateljica te dodala kako je oštećena i prostorija s kamerom za snimanje neurorizične novorođenčadi.

'U posljednje vrijeme nije bilo nikakvih prijetnji ili prigovora roditelja, a i inače se nezadovoljni roditelji obraćaju meni ili se žale ministarstvu', kazala je ravnateljica, naglasivši da u 31 godinu koliko radi u bolnici nikada se nešto slično nije dogodilo. Više pojedinosti o napadu trebalo bi se znati nakon policijskog očevida. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene