Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora se vratiti za dva tjedna

Zagorec na uvjetnoj slobodi, sudac ga pustio da otputuje u Beč

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac izvršenja Milan Došen odobrio je danas Vladimiru Zagorcu da na dva tjedna posjeti svoju obitelj u Austriji.

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, od danas se nalazi na uvjetnoj slobodi, nakon što je odslužio više od dvije trećine kazne.

Pročitajte i ovo Žena sa snimke traje potraga Veliki preokret! Javila se žena sa snimke: "To je moje dijete, u paklu sam od nedjelje" Slika nije dostupna Poklon iz davnina Bajka postala stvarnost: Kopajući po dvorištu pronašao blago

Zagorcu je danas na zagrebačkom Županijskom sudu odobreno da posjeti svoju obitelj u Austriji, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića, dok Zagorčeva odvjetnica Višnja Drenški Lasan nije htjela dati izjavu.

>> Zagorec izlazi iz zatvora 15 mjeseci prije isteka kazne

Zagorec je na Županijskom sudu sucu izvršenja Milanu Došenu dao adresu stanovanja, broj mobitela i zatražio da mu se omogući putovanje u Beč radi posjete obitelji, što mu je i odobreno. Osim toga, javio se u Prvu policijsku postaju i Probacijski ured koji nadzire uvjetni otpust.

Nakon povratka iz Beča, koji se očekuje za dva tjedna, Zagorec se ponovno mora javiti Županijskom sudu.

Uvjetni otpust sudac izvršenja može opozvati u slučaju da osuđenik počini novo kazneno djelo ili ako se neopravdano ne pridržava određenih obveza.

Zagorec je uvjetno otpušten s izdržavanja zatvorske kazne iz kaznionice u Glini, nakon što mu je Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa početkom prošlog tjedna usvojilo molbu.

U zatvoru je bio od početka listopada 2008., kad ga je Austrija izručila zbog suđenja za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno krađe dragulja iz sefa MORH-a 2000. pri odlasku s dužnosti pomoćnika ministra.

U ožujku 2009. zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja.

Njegova odvjetnica ranije je rekla da je Zagorec kao zatvorenik "ocijenjen najboljim ocjenama" te da je zatvorske i izvanzatvorske pogodnosti uredno koristio pa je odluka Povjerenstva bila logična.

Unazad tri godine niz "zvučnih imena" pušten je na uvjetnu slobodu, od Mirka Norca, Hrvoja Petrača i Leona Sulića do Hrvoja Žužića i Fikreta Abdića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene