Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za mjesec dana presuda trostrukom ubojici iz Petrinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud raspravljao je danas o žalbi trostrukog ubojice iz Petrinje Vlastimira Kihalića (39) na prvostupanjsku presudu kojom je kažnjen s 40 godina zatvora zbog ubojstva supruge i njezinih dviju prijateljica u ožujku 2005.

Odluka suda znat će se naknadno, nakon što se dostavi strankama u postupku, a Kihalićeva braniteljica po službenoj dužnosti Nataša Pifar Mihelić izjavila je kako očekuje da će to biti najranije za mjesec dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trostruki ubojica iz Petrinje ponovno pred sudom Slika nije dostupna Trostrukom ubojici iz Petrinje potvrđena kazna od 40 godina zatvora

Odbaci li Vrhovni sud žalbu, kao što je to učinio s prethodnom u rujnu prošle godine, Kihalić više neće imati redovnih pravnih lijekova, a presuda sisačkog Županijskog suda postat će pravomoćna.

Kihalićeva braniteljica u žalbi je zatražila ukidanje prvostupanjske presude zbog, kako tvrdi, niza bitnih povreda kaznenog postupka te nepotpuno i netočno utvrđenih činjenica. U slučaju da sud to odbije traži da se uvaže olakotne okolnosti i njezinom branjeniku smanji kazna.

Umirovljeni policajac Kihalić jedan je od sedmorice osuđenika u Hrvatskoj koji su dobili 40 godina zatvora, što je najveća moguća kazna.

Kao i u prvoj žalbi obrana tvrdi kako je Kihalić bio neubrojiv i kako suprugu nije ubio iz osobito niskih pobuda, te da ubojstva njezinih prijateljica nisu teška nego obična ubojstva.

Kihalić je u prosincu 2005. osuđen zbog teških ubojstava iz
bezobzirne osvete, mržnje i osobito niskih pobuda supruge Željke (39) i njezinih dviju prijateljica Nade Kušan (39) i Vesne Mokrović Marinković (40) u Petrinji.

Za ubojstvo supruge, koju je ubio s dva hica iz pištolja jer je
pokrenula brakorazvodnu parnicu, kažnjen je dugotrajnim zatvorom od 30 godina. Za ubojstvo njezinih prijateljica, koje su Željku Kihalić podupirale u namjeri da se rastavi zbog zlostavljanja u braku, također je dobio po 30 godina zatvora. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina.

Uz to, Kihalić, koji se branio da je u vrijeme počinjenja zločina bio neubrojiv, mora se psihijatrijski liječiti. Njegova braniteljica potvrdila je da je on trenutno u bolnici na liječenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene