Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trostrukom ubojici iz Petrinje potvrđena kazna od 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trostrukom ubojici iz Petrinje Vlastimiru Kihaliću (38) Vrhovni je sud odbio žalbu i potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva supruge i njezinih dviju prijateljica u ožujku prošle godine.

Umirovljeni policajac Kihalić na tu odluku, objavljenu u srijedu na web stranici Vrhovnog suda, ima pravo još jedne žalbe o kojoj u trećem stupnju ponovno odlučuje Vrhovni sud. 

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Slika nije dostupna Za mjesec dana presuda trostrukom ubojici iz Petrinje

Kihalića je Županijski sud u Sisku lani u prosincu osudio zbog teških ubojstava iz bezobzirne osvete, mržnje i osobito niskih pobuda supruge Željke (39) i njezinih dviju prijateljica Nade Kušan (39) i Vesne Mokrović Marinković (40) 21. ožujka prošle godine u Petrinji. 

Za ubojstvo supruge, koju je ubio s dva hica zbog toga što je pokrenula brakorazvodnu parnicu, kažnjen je dugotrajnim zatvorom od 30 godina. 

Za ubojstvo njezinih prijateljica, koje su Željku Kihalić podupirale u namjeri da se rastavi zbog zlostavljanja u braku, također je dobio po 30 godina zatvora. 

Na kraju mu je izrečena najviša jedinstvena kazna od 40 godina. Uz to, Kihaliću koji se branio da je u vrijeme počinjenja zločina bio neubrojiv, izrečena je i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koje može trajati najduže tri godine. 

Njegova odvjetnica Nataša Pifar Mihelić žalila se na presudu, smatrajući da su tijekom postupka bitno povrijeđene odredbe kaznenog zakona i postupka te da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, no Vrhovni je sud žalbu u potpunosti odbio kao neosnovanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene