Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZLOPORABA POLOŽAJA

Hrvatske šume: Dva djelatnika u istražnom zatvoru, dva ne smiju blizu svjedocima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero osumnjičenika tereti se za protupravno stečenu dobit od 970 tisuća kuna na štetu Uprave šuma u Gospiću

Od četvero osumnjičenih osoba za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu Hrvatskih šuma u Gospiću, sutkinja istrage je za dvoje osumnjičenika odredila istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu Bivša tajnica Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) prijavljen za silovanje Damir Škaro izašao na slobodu: Ispitani su svi svjedoci pa je državni odvjetnik predložio ukidanje pritvora

Sutkinja istrage Dubravka Rudelić prihvatila je dio prijedloga Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) i odredila istražni zatvora samo za dvoje osumnjičenika iz Karlovca.

Za drugo dvoje osumnjičenika iz Gospića, zaposlenika Hrvatskih šuma i bivšu zaposlenicu Hrvatskih šuma, istražni zatvor zamijenjen je mjerom zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa svjedocima i mjerom zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

Gospić: U tijeku krim istraga protiv djelatnika Hrvatskih šuma zbog zloporabe ovlasti

Zamjenik ŽDO Mladen Krajačić potvrdio je kako je za dvoje osumnjičenika iz Karlovca istražni zatvor određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti ponavljanja ili završetka započetog kaznenog djela. Osumnjičenici vode jedan trgovački obrt u Karlovcu.

Na odluku sutkinje istrage o puštanju na slobodu dvoje osumnjičenika iz Gosipića ŽDO će se žaliti čim dobije pisano Rješenje, najavio je Krajačić.

ŽDO tereti četvero osumnjičenika za protupravno stečenu dobit od 970 tisuća kuna na štetu Uprave šuma u Gospiću, s tim da su pri tom počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih isprava, te dvoje od njih i povredu obveze vođenja trgovačkih knjiga, kazao je Krajačić.

Hrvatske šume ranije su priopćile da je uhićen njihov pomoćni komercijalist za nabavu - skladištar Uprave šuma u Gospiću te bivša zaposlenica Hrvatskih šuma, koja je kod njih radila do rujna ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene