Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci ne smiju više roniti

Za danas obustavljena potraga za slovenskim roniocem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas je obustavljena potraga za 38-godišnjim slovenskim državljaninom koji je jučer nestao roneći u izvoru Glavaš rijeke Cetine, u Civljanima kod Knina, potvrdio je Županijski centar (ŽC) 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Potraga je obustavljena, budući da se traga na velikim dubinama, na kojima se koristi mješavina zraka za ronjenje, nakon čega ronioci neko vrijeme ne mogu više zaranjati, rečeno je u ŽC 112. Potraga se može nastaviti tek sutra, no o tome još nema službenih informacija, dodaju u tom centru. 'Danas su obavljena dva urona na dubini od oko 80 metara, a ronioci danas tijekom dana više ne smiju zaranjati', rekao je na mjestu događaja voditelj HGSS-ove jedinice za speleo-ronjenje Ivica Ćukušić.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog Slika nije dostupna Treći dan potrage Pronađeno tijelo slovenskog ronioca

Nestao u subotu poslijepodne

Nestanak slovenskog ronioca su prijavili njegovi kolege s kojima je ronio na Cetini, jučer oko 15,30 sati. Odmah je organizirana potraga speleoronioca Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), koji su jučer obavili jedan uron, a danas dva. 'Izvor Cetine je potopljeni speleološki objekt dubok preko 100 metara, gdje je zaron moguć samo uz pomoć mješavine zraka TRIMIX i u takvom ambijentu mogu roniti samo osposobljeni speleo-spašavatelji, a potragu otežava konfiguracija potpopljenog izvora u kojem ima više slijepih prolaza i kanala', rekao je o spašavanju na izvoru Cetine pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, dodajući da se radi o vrlo opasnoj zadaći ronjenja na velikim dubinama u ograničenom prostoru uz malu i nikakvu vidljivost.

Svi imali važeće dozvole za ronjenje

Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske kazala je da su slovenski ronioci imali važeće dozvole za ronjenje, no policija još ne raspolaže informacijom o tome jesu imali dozvolu za uron u izvor Cetine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene