Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka ubijenog jagodića u suzama

Vrhovni sud potvrdio 38 godina zatvora Kulišeku za brutalno ubojstvo i pokušaj ubojstva: "Pravda je napokon zadovoljena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dino Kulišek ide u zatvor na 38 godina, a potvrdio je to u petak i Vrhovni sud, podržavši prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Rijeci. Kulišek je bio optužen, a sad je i pravomoćno osuđen za za brutalno ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaj ubojstva Meriem Demo (19).

Potvrdu prvostupanjske presude protiv Dine Kulišeka Vrhovni sud ovjavio je i na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Siguran grad Tomašević nakon stravičnog femicida kod bolnice: "Imamo manje ubojstava od drugih europskih gradova" Noa Milivojev Suđenje u Beogradu Ubojica tiktokerice Noe istraživao kako uništiti tragove ubojstva, otkrivene i jezive poruke: "Svi stvaramo svoje monstrume"

"Vrhovni sud Republike je presudom broj I Kž 65/2019. od 19. ožujka 2019. potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je optuženi D.K. proglašen krivim za jedno kazneno djelo teškog ubojstva (na okrutan način) i za jedno kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva (na okrutan način i radi prikrivanja drugog kaznenog djela). Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 38 (trideset osam) godina", stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Kulišekova obrana će imati pravo žalbe na odluku suda, budući da je riječ o izrečenoj dugotrajnoj kazni zatvora. O toj žalbi će opet odlučivati Vrhovni sud.

"Osjećaji su pomiješani, cijelo jutro plačem. U meni se miješa osjećaj tuge jer mi nikad ništa više neće vratiti sina, ali i zadovoljstvo jer je nakon dugih pet godina sudskog procesa pravda napokon zadovoljena. S mog sina, koji je u javnosti prikazan kao narkoman i sotonista, napokon je skinula ljaga, što mi je u konačnici bilo jednako bitno kao i da se krivca osudi", rekla je za portal 24sata Jadranka Volarić, majka ubijenog Ivana Jagodića (22).

Podsjetimo, u ponovljenom sudskom procesu na Županijskom sudu u Rijeci, Dinu Kulišeku potvrđena je zatvorska kazna u trajanju od 38 godina za ubojstvo 22-godišnjeg Ivana Jagodića te teško ranjavanje njegove djevojke Meriem Demo, koja je tad imala 19 godina.

Kulišek je Jagodića i Demo izbo nožem ukupno čak 60 puta, od kojih je 43 dobio ubijeni Jagodić.

Sud je utvrdio da su najmanje tri ubodne rane, od ukupno 43 koliko ih je Kulišek nanio Jagodiću, bile neupitno smrtonosne. Demo je stravičan napad nožem i čak 17 rana preživjela zahvaljujući krajnjem naporu hitne medicinske pomoći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene