Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen vozač iz Šibenika

Neregistriranim motociklom bez vozačke srušio pješaka na zebri, teško ga ozlijedio pa pobjegao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhvaćen je motociklist koji je na zebri u Šibeniku srušio pješaka pa pobjegao, javlja policija. Liječnici se bore za život pješaka.

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom osumnjičenim za izazivanje prometne nesreće.

Utvrđeno je da je on u srijedu oko 17:23 u Šibeniku u Ulici kralja Zvonimira, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Yamaha.

Pročitajte i ovo Marko Srdarević Užas kod Sinja Policija o teškoj prometnoj nesreći: Šef splitsko-dalmatinske policije ispričao kako je izgledala potjera Prometna nesreća kod Sinja Tragedija kod Sinja Stravična nesreća: Bježali policiji i zabili se u zid, četvero mrtvih, među njima i dijete

Pješačkom prijelazu približavao se prevelikom brzinom, pa nije mogao zaustaviti motocikl da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Zbog toga je prednjim desnim dijelom motocikla naletio na 63-godišnjeg pješaka koji je krenuo na obilježeni pješački prijelaz, a u trenutku nesreće nalazio se na sredini kolnika.

Uslijed naleta motociklista pješak je odbačen na zapadnu prometnu traku ulice, dok se 24-godišnjak s motociklom nastavio nekontrolirano kretati te je udario u uzdignuti ivičnjak s lijeve strane kolnika.

Nakon toga nastavio je s nekontroliranom vožnjom po nogostupu, lijevom stranom motocikla udario u betonski zid, a potom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

63-godišnji pješak u ovoj je prometnoj nesreći zadobio teške i po život opasne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoć zadržan je na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je 24-godišnjak lakše ozlijeđen.

Nakon kriminalističkog istraživanja priveden je uz kaznenu prijavu. Iz policije se doznaje da se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela i prekršaja iz prometa u posljednje tri godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene