Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od 50 intervencija na Kvarneru, Mađarica poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kratkotrajno snažno nevrijeme na kvarnerskom području jučer je popodne na moru između otoka Krka i kopna bilo uzrokom smrti ženske osobe, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Po policijskom izvješću u blizini Krčkog mosta na otočiću Sv. Marku između Krka i kopna uočeno je tijelo za sada nepoznate žene, za koju je utvrđeno da je isplovila sandolinom iz turističkog naselja Uvale Scott.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Dino Kozlevac i Lina Dollar problemi na terenu Vatrogasni zapovjednik o nevremenu u Istri: "Najviše problema stvara voda. Vatrogasci su spremni za noć"

Gotovo dva sata gorska služba spašavanja borila se s vjetrom od 80 km na sat i pokušavala doći do beživotnog tijela Mađarice koja se sa suprugom u popodnevnim satima otisnula kanuom na more. 

Iznenadno nevrijeme, jak vjetar i visoki valovi, bili su kobni. 

Suprug se uspio spasiti. Po stijenama se popeo do stražara na Krčkom mostu i tražio da mu spase ženu. Na mjesto nesreće došla je pomorska policija. 

Zbog jakog vjetra nisu mogli odvući tijelo s plaže na brod. Pretpostavlja se da je Mađaricu ugušila "morska prašina". Njezin suprug trenutačno se nalazi u sušačkoj bolnici. 

Nevrijeme sa snažnim vjetrom, kišom i grmljavinom počelo je oko 12,30 i završilo oko 14 sati, ali još puše snažna bura.

Po podacima Centra 112 u Rijeci veće štete od nevremena nisu
prijavljene.

Olujna bura na obali Istre - nekoliko pomorskih nezgoda bez ozlijeđenih 

Jaki udari bure i levanta na istarskoj obali uzrokovali su danas poslijepodne nekoliko pomorskih nezgoda, pa Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u priopćenju apelira na sve da za trajanja olujne bure ostanu privezani u lukama i nikako se ne udaljuju od obale na zračnim jastucima (luftićima).

Iako je za danas popodne najavljena promjena vremena, mnoge je nautičare zatekla na moru, a nekima prouzročila neugode, budući da na području Istre vladaju jako nepovoljne vremenske prilike zbog olujne bure.

Nedaleko od svjetionika Porer popodne se prevrnuo manji katamaran na kojemu su se nalazile dvije osobe, a pomoć im je pružila posada ribarice "Janko", koja je oko 15 sati i obavijestila pulsku Lučku kapetaniju o nezgodi, te jedan gliser koji se našao u blizini.

U toj pomorskoj nezgodi nije bilo povrijeđenih, a katamaran je iza 16 sati dotegljen u zavjetrinu u uvali Polje kod Premanture.

U 15,15 sati zaprimljena je obavijest da su se dva plovila nasukala na otoku Ceju u Medulinskom zaljevu, a ni tom prilikom nije bilo ozlijeđenih i osobe su zbrinute na obali otoka.

Otprilike u isto vrijeme jedna se jedrilica nasukala na pličini
Trumbija u Medulinskom zaljevu, ali je uskoro stigla obavijest da se jedrilica sama odsukala i sklonjena je u zaklon.

Zbog jake bure u prekidu je trajektna linija Brestova-Porozina, a o ponovnoj uspostavi te linije javnost će biti pravodobno obavještena, stoji u priopćenju Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene