Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Vinka Cetinski ostaje u pritvoru, Hrvatin tražio uništavanje podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Marin Sorgo ostaju u pritvoru, dok je Romina Hrvatin puštena da se brani sa slobode.

Istražni sudac Županijskog suda u Puli trojici osumnjičenih odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, te pokrenuo istragu u slučaju zloporabe položaja pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku 'Kermas ulaganja' u vlasništvu Danka Končara. Romina Hrvatin, protiv koje je također pokrenuta istraga,  puštena je da se brani sa slobode jer ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Protiv Gordana Dobrovića i Željka Bilića, koji su pušteni nakon saslušanja u subotu, provest će se istraga zbog kaznenog djela pomaganja, a protiv Borisa Sorge zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Objava Hrvatske turističke zajednice Pobrisali objavu HTZ objasnio kako su pomiješali Rovinj i Korčulu: Kažu bila je to nenamjerna pogreška Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci

>> Končar: Pokušao sam sve riješiti mirnim putem

>> Afera Cetinski-Končar: Rovinjskom odvjetniku sudac odredio pritvor

Rovinskom odvjetniku Željanu Hrvatinu koji je previden prije dva dana sudac je odmah odredio jednomjesečni pritvor i pokrenuo istragu, a istarska PU je danas izvijestila kako su u nastavku istrage službenici odjela gospodarskog kriminaliteta kazneno prijavili Hrvatina, te 40-godišnjaka iz Rovinja čiji identitet nisu naveli. 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a Hrvatin za poticanje na to kazneno djelo. Prema navodima policije Hrvatin je mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke u računalima kojima su se koristili njegov odvjetnički ured i agencija za nekretnine u vlasništvu 50-godišnjaka iz Rovinja. 40-godišnjak je to i učinio, a diskove sa spremljenim podacima bacio je u kante za otpad na području Rovinja i Bala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene