171412
171412
171412
171412
171412

Vinka Cetinski ostaje u pritvoru, Hrvatin tražio uništavanje podataka

  • , 14.04.2011., 13:16
  • Autor:
  • komentara

Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Marin Sorgo ostaju u pritvoru, dok je Romina Hrvatin puštena da se brani sa slobode.

 
 
 
 

Istražni sudac Županijskog suda u Puli trojici osumnjičenih odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, te pokrenuo istragu u slučaju zloporabe položaja pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku 'Kermas ulaganja' u vlasništvu Danka Končara. Romina Hrvatin, protiv koje je također pokrenuta istraga,  puštena je da se brani sa slobode jer ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Protiv Gordana Dobrovića i Željka Bilića, koji su pušteni nakon saslušanja u subotu, provest će se istraga zbog kaznenog djela pomaganja, a protiv Borisa Sorge zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

>> Končar: Pokušao sam sve riješiti mirnim putem

>> Afera Cetinski-Končar: Rovinjskom odvjetniku sudac odredio pritvor

Rovinskom odvjetniku Željanu Hrvatinu koji je previden prije dva dana sudac je odmah odredio jednomjesečni pritvor i pokrenuo istragu, a istarska PU je danas izvijestila kako su u nastavku istrage službenici odjela gospodarskog kriminaliteta kazneno prijavili Hrvatina, te 40-godišnjaka iz Rovinja čiji identitet nisu naveli. 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a Hrvatin za poticanje na to kazneno djelo. Prema navodima policije Hrvatin je mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke u računalima kojima su se koristili njegov odvjetnički ured i agencija za nekretnine u vlasništvu 50-godišnjaka iz Rovinja. 40-godišnjak je to i učinio, a diskove sa spremljenim podacima bacio je u kante za otpad na području Rovinja i Bala.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se