top box 1 test
171412
171412
171412
171412
171412

Vinka Cetinski ostaje u pritvoru, Hrvatin tražio uništavanje podataka

  • , 14.04.2011., 13:16
  • Autor:
  • komentara

Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Marin Sorgo ostaju u pritvoru, dok je Romina Hrvatin puštena da se brani sa slobode.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Istražni sudac Županijskog suda u Puli trojici osumnjičenih odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, te pokrenuo istragu u slučaju zloporabe položaja pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku 'Kermas ulaganja' u vlasništvu Danka Končara. Romina Hrvatin, protiv koje je također pokrenuta istraga,  puštena je da se brani sa slobode jer ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Protiv Gordana Dobrovića i Željka Bilića, koji su pušteni nakon saslušanja u subotu, provest će se istraga zbog kaznenog djela pomaganja, a protiv Borisa Sorge zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

>> Končar: Pokušao sam sve riješiti mirnim putem

>> Afera Cetinski-Končar: Rovinjskom odvjetniku sudac odredio pritvor

Rovinskom odvjetniku Željanu Hrvatinu koji je previden prije dva dana sudac je odmah odredio jednomjesečni pritvor i pokrenuo istragu, a istarska PU je danas izvijestila kako su u nastavku istrage službenici odjela gospodarskog kriminaliteta kazneno prijavili Hrvatina, te 40-godišnjaka iz Rovinja čiji identitet nisu naveli. 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a Hrvatin za poticanje na to kazneno djelo. Prema navodima policije Hrvatin je mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke u računalima kojima su se koristili njegov odvjetnički ured i agencija za nekretnine u vlasništvu 50-godišnjaka iz Rovinja. 40-godišnjak je to i učinio, a diskove sa spremljenim podacima bacio je u kante za otpad na području Rovinja i Bala.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

11dbea2b24_60986325 Doznajte kome bi dug mogao biti oprošten (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar financija, kako je najavio, nastavlja raditi na rješenju za građane koji su u blokadi zbog duga od 10 tisuća kuna ili manje. Oni većinom duguju bankama ili telekomunikacijskim tvrtkama. Vladin tim je s njima održao sastanak. Načelni dogovor je postignut, dug će se opraštati, ali samo za tri vrste blokiranih građana.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se