Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatizacija ciglane

Veliki maestro: Obrana traži Sanadera, Kalmetu i Šukera za svjedoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Josipa Matanovića zatražila je da se na suđenju za 'veliki maestro', uz već ispitane svjedoke, saslušaju i bivši premijer Ivo Sanader, ministri Božidar Kalmeta i Petar Čobanković te bivši ministar financija Ivan Šuker.

'Bez obzira je li primio mito Matanović nije mogao odlučivati o privatizaciji bivše ciglane u Ninu jer je riječ o projektu za koji je trebala suglasnost vlade', pojasnio je Matanovićev odvjetnik Brako Šerić na današnjem početku ponovljenog suđenja Matanoviću i bivšem potpredsjedniku Fonda Robertu Peši.
Uz članove vlade iz vremena kada su bivši dužnosnici Fonda navodno primili mito kako bi pogodovali u privatizaciji zemljišta ninske ciglane, Šerić je zatražio i svjedočenje supruge bivšeg primjera, Mirjane Sanader te njihova obiteljskog prijatelja, arhitekta Jerka Rošina.

Naime, na prvom je suđenju USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić izjavio da je svojedobno napisao pismo namjere ruskim investitorima u kojemu je naveo da će, dobije li od HFP-a dozvolu za kupnju ciglane u Ninu, za arheološku savjetnicu angažirati Mirjanu Sanader, a za urbanističkog savjetnika Rošina. 'Riječ je o stvarima koje tvrdimo od početka postupka, a koje su sažete i u tužbi Ustavnom sudu', kazao je Šerić, čiji je zahtjev podržala i obrana drugooptuženog Peše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'Planinska' Sanader: Moja obrana i ja tražimo sljedeće... Slika nije dostupna Suoptuženici priznali Suđenje Ivi Sanaderu u slučaju Planinska odgođeno za 22. rujna

No, sudsko vijeće pod predsjedanjem Ivane Kršul, sutkinje koja je vodila i prvi postupak, o prijedlozima obrane odlučit će naknadno, najvjerojatnije nakon sljedećeg ročišta zakazanog za 9. lipnja. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene