Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali zameteni u snijegu

Uspješno spašena četiri hrvatska državljana na Jahorini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri hrvatska državljana spašena su u noći između petka i subote na planini Jahorini kod Sarajeva gdje su bili zameteni u snijegu, potvrdilo je u subotu Ministarstvo sigurnosti BiH.

U priopćenju objavljenom u jutarnjim satima Ministarstvo sigurnosti navodi kako je vozilo u kojemu su bila četvorica hrvatskih državljana zbog nevremena i jakog snijega skliznulo s ceste koja vodi prema Jahorini. Pomoć su pozvali preko centra 112 za hitne situacije u Hrvatskoj a iz njega su o nesreći izvjestili vlasti BiH koje su odmah poduzele akciju spašavanja.

Akciju spašavanja vodila je civilna zaštita zaštita Republike Srpske koja je teritorijalno nadležna i za područje Jahorine. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini te su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na sigurno.

I ova akcija je pokazala da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u izvanrednim situacijama kada je potrebno brzo reagirati kako bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, istaknuto je iz Ministarstva sigurnosti BiH. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene