Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni euri

USKOK zatražio istražni zatvor za šest krivotvoritelja novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je zatražio istražni zatvor za šestoricu osumnjičenih pripadnika skupine koju se tereti da je držala prvu ilegalnu tiskaru eura u Hrvatskoj i u optjecaj stavila više od 180.000 krivotvorenih eura.

U zajedničkoj akciji policije i Europola "Confictus", što na latinskom znači krivotvorina, na širem području sjeverozapadne Hrvatske uhićeno je ukupno 19 osoba, od kojih je 11 jučer ispitano u zagrebačkom sjedištu USKOK-a.

Šestorica glavnih osumnjičenika danas su dovedena na zagrebački Županijski sud gdje je u podne počelo ročište na kojem će ih sudac istrage ispitati i odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da ih se zadrži u istražnom zatvoru.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

>> Pronađena tiskara u kojoj se odštampalo 180.000 lažnih eura!

Sudac istrage Krešimir Devčić odluku će, kako se očekuje, donijeti u poslijepodnevnim satima. Ravnateljstvo policije jučer je izvijestilo da je zaplijenjeno 3.406 novčanica od po 50 eura te da je pronađeno i 189 krivotvorenih novčanica od 50 funti. No, još nije poznato jesu li i funte napravljene u tiskari na području Bjelovara.

Prema pisanju medija skupina je uhićena nakon što je otkup veće količine lažnih novčanica dogovorila s prikrivenim policijskim istražiteljem. Kupac, odnosno istražitelj je jednom od osumnjičenih dao 32.800 označenih eura za 150 tisuća eura krivotvorina, a nakon razmjene uslijedila su uhićenja, doznaje Jutarnji list.

O velikoj akciji na svojoj je internetskoj stranici izvijestio i Europol
- europski policijski ured zadužen za pružanje pomoći članicama EU da uže i učinkovitije surađuju u sprečavanju i borbi protiv organiziranoga međunarodnoga kriminala. Sprječavanje krivotvorenja novca jedna je od njegovih glavnih zadaća, a dio novca iz prve hrvatske tiskare "eura" pronađen je i u Italiji, Austriji i Sloveniji. Europol je naveo i da je jedan od uhićenih pripadnika skupine, u pokušaju bijega, na policajce u Zagrebu bacio neaktiviranu ručnu bombu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene