Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odbacio optužbe

USKOK doživio debakl u najvećoj narko aferi u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK-ova optužnica u najvećoj narko aferi u Hrvatskoj doživjela je debakl.

Sud je odbacio optužbe protiv Stjepana Prnjata, koji je zbog krijumčarenja droge - u Italiji služi kaznu na 10 godina zatvora. Od prvotnih 142 kilograma, krijumčarenje je dokazano za svega 2 kilograma droge.

Prnjatovi pomoćnici - Puljani Milan Štifetić i Davor Šilić dobili su pet i pol, odnosno 4 godine zatvora. Prnjatovoj obitelji neće biti oduzeto ni oko 6 milijuna eura blokirane imovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio USKOK Detalji bizarnog slučaja iz Pule: Županijski tužitelj tražio prijatelja da mu poništi kaznu za parkiranje Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva...

U Italiji osuđeni narkobos Stjepan Prnjat s njima nije povezan jer je ključna svjedokinja ranije odustala od iskaza. Istarski dio narko skupine Milan Štifanić u zatvor će na 5 i pol, a Dalibor Šilić koji je u bijegu na 4 godine. Moraju vratiti i oko pola milijuna kuna, dok Prnjatu ostaje imovina od vrtoglavih 6 milijuna eura.

"Stjepan Prnjat i ostali suoptuženici u ovom postupku koji se optužnicom USKOK-a terete zbog kaznenog djela prikrivanja protuzakonito dobivenog novca su za to kazneno djelo oslobođeni od optužbi", rekao je Zoran Sršen, glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci.

Presudila je tako proslavljena riječka sutkinja Ika Šarić. Prnjatova obrana je zadovoljna.

"USKOK je pokušao vezati inkriminaciju oko prikrivanja protuzakonito stečenog novca za talijansku presudu. međutim to nije bilo moguće jer je talijansko pravosuđe već pravomoćno riješilo tu stvar. Naravno temeljno je pravno pravilo da se dva puta ne može nekome suditi za isto kazneno djelo", pojasnio je odvjetnik Stjepana Prnjata, Ljubo Pavasović Visković.

Značilo bi to da je USKOK pao na početničkoj pogrešci u obračunavanju s narko mafijom, tvrde poznavatelji prava. "I onda se ne može ponovno odlučivati po istom zahtjevu u dva različita suda bez obzira što se radi o inozemstvu", kaže odvjetnik Branko Šerić. U USKOK-u šute. Tek poručuju da će se na ovu nepravomoćnu presudu žaliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene