443661
443661
443661
443661
443661

Ultra Europe 2016: Privedeno je 296 osoba, uglavnom zbog droge

Policija je zaplijenila 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 grama kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina.

 
 
 
 
Ultra u brojkama (Video: Dnevnik Nove TV)
Ultra u brojkama (Video: Dnevnik Nove TV)

Uoči javnoga okupljanja "Ultra Europe 2016", tijekom njegovoga trajanja od 15. do 18. srpnja, kao i nakon završetka, nisu zabilježeni sigurnosno značajni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i oštećenja imovine, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Privedeno je ukupno 296 osoba, od kojih 189 stranih i 107 hrvatskih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Protiv osam osoba je podnesena kaznena prijava, i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Oduzeto je sveukupno ukupno 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 grama kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od 588.596 kuna.

Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao datum održavanja Ultre, uz angažman većega broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala.

U tom periodu poduzet je niz preventivnih radnji, u cilju pravovremenog prepoznavanja i suzbijanja kažnjivih ponašanja i situacija koje potencijalno mogu ugroziti sigurnost građana i posjetitelja festivala.

U odnosu na suzbijanje zlouporabe droga, a o čemu je javnost već izvješćena, policijski službenici su od 1. do 14. srpnja, uoči javnog okupljanja proveli više kriminalističkih istraživanja, te su protiv osam osoba podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama", dok je u sklopu jednog od navedenih kriminalističkih istraživanja, pronađeno oružje i streljivo.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se