Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski državljanin iz Beograda

U srpskim logorima iživljavao se na Hrvatima: Na granici uhićen zbog ratnog zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (65) iz Beograda uhićen je na GP-u Tovarnik, a sumnja se da je u srpskim logorima verbalno i fizički zlostavljao zarobljenike.

Na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u Hrvatsku u ponedjeljak poslijepodne uhićen je 65-godišnji hrvatski državljanin iz Beograda zbog sumnje da je 1991. i 1992. godine počinio ratni zločin protiv više ratnih zarobljenika.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala

Sumnja se da je od studenog 1991. do travnja 1992. godine, za vrijeme rata, u logorima u Republici Srbiji u blizini mjesta Stajićevo, u Sremskoj Mitrovici i Nišu, u koje je iz Hrvatske dovedeno i zatočeno više stotina pripadnika oružanih postrojbi RH, "kao ispitivač, protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog običajnog prava o postupanju s ratnim zarobljenicima, prilikom ispitivanja verbalno i tjelesno zlostavljao zarobljenike, udarajući ih palicom po svim dijelovima tijela dok nije dobio zadovoljavajući iskaz, pri čemu im je zadavao velike patnje i ozljede tjelesnog integriteta".

"Policija je protiv osumnjičenog 65-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava ratni zločin protiv ratnih zarobljenika opisano i kažnjivo u članku 122. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske", navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene