Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVLJENI DETALJI

Strava u Štefancu: Poginulo dijete, još jedno ozlijeđeno, uhićen vozač BMW-a, policija traži očevica nesreće

Objavljeni su detalji teške nesreće u kojoj je u petak poslijepodne u Štefancu poginulo dijete, a međimurska je policija priopćila da je vozač koji je uzrokovao nesreću uhićen te pozvala očevica da se javi.

Nesreća se dogodila u petak oko 17.30 na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, u trenutku kada je 44-godišnji vozač BMW-a 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao Ulicom Zrinskih, pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg.

Policija je priopćila da je vozač pretjecao zasad nepoznato teretno vozilo i osobni automobil kojim je upravljala 51-godišnja vozačica i skretala u Ulicu Vladimira Nazora. Vozač BMW-a se prije pretjecanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, pretjecao je preko „pune linije“ i neposredno ispred raskrižja.

Svojim je vozilom udario u vozilo 51-godišnjakinje, a nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po kolniku i nogostupu te udara u bicikl na kojem je na nogostupu bilo dijete. Uslijed siline udara, dijete je tijelom udarilo u obližnji prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stup javne rasvjete i drugi prometni znak. Vozilo se nastavilo rotirati te je udarilo i u drugo dijete koje je gurajući bicikl prelazilo obilježeni pješački prijelaz.

Na mjestu događaja liječnik hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt djeteta koje je na biciklu bilo na nogostupu, dok su drugo dijete i 46-godišnji putnik iz BMW-a prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili ozljede, a za sada se ne zna težina ozljeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU FOTO Teška prometna nesreća blizu Čakovca: Vozila se sudarila pa pokosila dva pješaka. Jedan je smrtno stradao, navodno je riječ o djetetu
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOD VARAŽDINA Užas na cesti: Pregazio 48-godišnjaka i pobjegao, policija traži vozača

Zbog obavljanja očevida od 17.40 do 23.35 dionica državne ceste broj 3 u naselju Štefanec bila je zatvorena za sav promet.

Vozač BMW-a je uhićen te će tijekom subote uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Policija poziva vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom, nevjerojatnije marke „Scania“, da se javi u Policijsku postaju prometne policije Čakovec ili putem telefona pozivom na broj 192.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene