Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog napada na službenu osobu

Osumnjičeni da je policajcu izbio oko zadržan u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni navijač je osumnjičen da je na grupu interventnih policajaca bacio tzv. topovski udar.

Dvadesetogodišnjak osumnjičen da je prošloga tjedna teško ozlijedio policajca na maksimirskom stadionu zadržan je u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, neslužbeno se danas doznaje na zagrebačkome Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

20-godišnjaka se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Policajac Kristijan Trokter u žestokom sukobu navijača i policije ostao je bez lijevog oka nakon što mu je topovski udar kojeg je bacio huligan eksplodirao u nesposrednoj blizini lica.

Dvadesetogodišnjak priveden zbog sumnje da je prošloga tjedna teško ozlijedio policajca na maksimirskom stadionu na zagrebačkom Županijskom sudu suočio se s optužbama da je napao još četvoricu policajaca i počinio 'teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti'.

U zagrebačkoj policiji ističu da je mladić tijekom 'krvave' utakmice Dinama i Hajduka na sjevernoj maksimirskoj tribini bio u skupini koja je potrganim stolicama gađala policiju i onemogućavala im pristup tribinama. Dok je bacao stolice prema policajcima oko lica je zavezao majicu kako bi ga se teže identificiralo, a od video nadzora se pokušao sakriti i skrivanjem iza drugih navijača, kažu u policiji.

No, odjednom je iz skupine prema grupi policajaca bacio prethodno zapaljenu pirotehničku napravu, tzv. topovski udar, s udaljenosti od petnaestak metara, kojom je teško ozlijeđen varaždinski policajac Kristijan Trokter. Policija je priopćila da je bačeni 'topovski udar' pao na tlo, odskočio i eksplodirao pored nastradalog koji je izgubio oko i još uvijek se oporavlja u bolnici. Neslužbeno se doznaje da je mladić uhićen u petak ispred svoje kuće.

Prema pisanju medija uhićeni mladić identificiran je na policijskim snimkama sa stadiona, a već ima policijski dosje. Navodno već ima kaznenu prijavu zbog nanošenja teške ozljede, a prekršajno je prijavljen zbog pirotehnike. Policija je u petak pretražila i četiri prostora Dinamovih navijačkih udruga, a u svima je zaplijenila tri palice i sedam iskorištenih 'bengalki'.

N.M., rođen u Kotoru u Crnoj Gori, uhićen je pred stanom u kojem u Zagrebu živi s majkom. Mladić je inače završio srednju građevinsku školu, te je upisao i tečaj glume, a uhićen jer je prepoznat na snimkama videonadzora. Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, pao je na policijskom poligrafu, no pretragom stana nije nađen navijački arsenal. No da je N.M. očito bio dobro svjestan što je učinio, svjedoči i to da se dan poslije utakmice - ošišao.

Policiji je kazao da je tzv. topovski udar sakrio u kutiju šibica te ga tako unio u stadion. Oni u to ne vjeruju, već sumnjaju da je pirotehničku napravu unio na stadion dan ranije. Uhićeni huligan je već prijavljivan zbog nanošenja teških ozljeda zbog čega mu se sudi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Prekršajno je prijavljen 2008. zbog pirotehnike.

>> Kod navijača pronađene palice s fašističkim simbolima

>> VIDEO: Novinarka Nove TV isprobala elektrošoker

Policija je jučer poslijepodne pretražila čak četiri prostora Dinamovih navijača, no u cijeloj su akciji pronađene samo tri palice i sedam iskorištenih 'bengalki', doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Tri drvene palice duge oko metra, s drškom improviziranom od samoljepljive trake, policija je zaplijenila u Udruzi navijača Dinama u Draškovićevoj ulici. Palice su 'išarane' Dinamovim i fašističkim simbolima, a zanimljivo je da su uz parole poput 'Dinamovi huligani umirit se neće' i 'Zagreb saints' na jednoj od njih i natpisi 'Joca Amsterdam', 'Arkan' i 'Smederevo Crew'.

U policiji ističu tek da im je želja otkriti odgovorne za nerede na maksimirskom stadionu prošle nedjelje, ali i sve druge moguće nezakonitosti povezane s navijačkim udrugama. Nakon analize snimaka s nedjeljne utakmice na obavijesne je razgovore pozvano oko 25 izgrednika koje se na snimkama vidi dok trgaju stolice, pale baklje ili sudjeluju u tučnjavama.

>> VIDEO: Nove snimke policije: 'Sve je bilo po zakonu!'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene