Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Zaradio kaznenu prijavu: Uhićen muškarac koji je novinarki istrgnuo mikrofon tijekom javljanja s prosvjeda

Prosvjed u Zagrebu
Prosvjed u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija je uhitila muškarca koji je na prosvjedu u Zagrebu protiv COVID potvrda 20. studenog istrgnuo mikrofon novinarki Al-Jazeere iz ruke.

Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ''Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi''.

Sumnja se da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je uživo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao novinarki i istrgnuo joj mikrofon čime ju je spriječio u obavljanju njezina posla, a on je pobjegao.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu, obavijestila je zagrebačka policija javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv Covid mjera i potvrda Prosvjednici u Zagrebu fizički napali novinara: "Udarili su ga dva puta s leđa u glavu i u rebra"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAŽIVANJE I DALJE TRAJE Policija otkrila tko su organizatori neprijavljenih prosvjeda u Zagrebu: Dvojici stiže optužni prijedlog

Na tom prosvjedu protiv COVID potvrda 20. studenog održanom u Zagrebu bio je ovo samo jedan u nizu napada na medije te subote, naime, fizički je napadnut novinar RTL Televizije Goran Latković. Napadače policija još uvijek traži, a verbalno je napadnuta i ekipa Dnevnika Nove TV kada je reporterku Petru Buljan s ostatkom novinarske ekipe u trenutku obavljanja njihova posla okružila grupa prosvjednika te ih vrijeđala.

Pročitajte i ovo Marko Srdarević Užas kod Sinja Policija o teškoj prometnoj nesreći: Šef splitsko-dalmatinske policije ispričao kako je izgledala potjera Četvero poginulih u nesreći kod Sinja - 11 kod Sinja FOTOGALERIJA Strašni prizori na mjestu nesreće, četiri osobe poginule: Sletjeli s ceste i udarili u zid

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene