Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muškarac svećenika Rafaja ubio zbog ljubomore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi potvrđeno je da je razriješeno ubojstvo svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu te da je počinitelj priznao ubojstvo.

Načelnik PU-a Nenad Kranjčec kazao je da je počinitelj hrvatski državljanin S.U. (1975.) iz Ondića te da je motiv ubojstva ljubomora.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

U tijeku kriminalističke obradbe S.U. je priznao da je počinio ubojstvo te će sutra kao osumnjičenik biti sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu na saslušanje, kazao je Kranjčec, dodavši da policija i dalje utvrđuje okolnosti i traga za sredstvom kojim je počinjeno ubojstvo.

Načelnik Kriminalističke policije PU-a Vlatko Cegur i glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec odbacili su tvrdnje u nekim medijima da je osumnjičenika policiji prijavila ženska osoba zbog koje je S.U. bio ljubomoran na svećenika Rafaja.

Cegur je rekao da je policija u kriminalističkoj obradbi slučaj vodila u nekoliko pravaca i u vezi s nekoliko različitih mogućih motiva, ali da je na kraju utvrđen i pravi motiv i počinitelj. Dodao je da su kriminalistički obrađene 24 osobe, provedeno 215 obavijesnih razgovora i 221 razgovor na terenu, pretraženo 19 objekata, 11 pokretnih stvari poput računala, mobitela i fotoaparata, 18 osoba je poligrafski ispitano, a izrađen je i fotorobot koji ipak nije doveo do pravog počinitelja.

Osim toga otkriveno je još šest kaznenih djela povezanih sa Zakonom o oružju, kazneno djelo protuzakonita lova i kazneno djelo prijetnje.

U ime Ravnateljstva policije Borovec je čestitao svim kriminalistima na razrješenju toga zamršenog kaznenog djela i rekao da taj uspjeh potvrđuje da je policija unatoč složenu osiguranju boravka američkog Predsjednika u Hrvatskoj i devetdnevnoj potrazi za peterostrukim ubojicom Ivanom Koradeom bila kadra razriješiti i to ubojstvo.

Na novinarski upit je li točno da za sredstvom počinjenja ubojstva tragaju i ronioci, rečeno je da je područje potrage suženo, među ostalim, i na rijeku Savu, ali da danas ronioci zbog vremenskih uvjeta nisu mogli obaviti potragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene