Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac ubijenog Ćustića

'Ubojica mog Igora bezdušan je, nije čovjek'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za monstruozno ubojstvo zadarskog taksista Igora Ćustića, Elvis Šopić osuđen je na 30 godina.

U siječnju prošle godine Šopić je dva puta propucao, a potom zapalio Igorovo tijelo i automobil. Šopićev odvjetnik najavljuje žalbu, a Igorovi roditelji odštetu od milijun kuna. Hladno i bez riječi 22-godišnji Elvis Šopić stigao u sudnicu. Sudsko vijeće nije zavarao te ga je ono proglasilo krivim za ubojstvo zadarskog taksista Igora Ćustića. Osam godina starijeg mladića, zaključili su, ubio je krajnje podmuklo i bešćutno, a Sljedećih 30 godina provest će iza rešetaka. 'Meni sina više nitko ne može vratiti, kuća je pusta, sad smo ja i žena sami', rekao nam je Pilip Ćustić, otac ubijenog Igora. Cijelo je vrijeme pratio suđenje, a današnje izricanje presude slušao uz njegove prijatelje, ali i ubojičinog brata. Ni doživotna kazna, kaže, ne bi im bila dovoljna.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Vrhovni sud donio presudu Elvis Šopić počinje izdržavati 12-godišnju kaznu zatvora

>> Zadar: Podmuklom ubojici taksista 30 godina zatvora

'Pravda nikad ne može biti zadovoljena, koliko god on bio kažnjen...Ne bi ga mogao nazvat čovjekom, on je bezdušna osoba, ništa mu sveto nije. Ubiti čovjeka za nekakvih par sto kuna', zaključio je shrvani otac. U siječnju prošle godine, Igorovo tijelo pronađeno je u Korlatu nedaleko od Benkovca. Ubijen je s dva hica u glavu iz kraće lovačke puške, koju je sakrio ispod jakne, a nakon zločina zapalio je automobil, kako bi prikrio tragove. Braneći se, tvrdio je da je sačmarica slučajno opalila u svađi, dok je on bio na zadnjem sjedištu. Igor ga je, rekao je policiji, uvrijedio na nacionalnoj osnovi, no njegovu priču vještaci su poslije pobili.

Obitelj traži milijun kuna odštete

Vijestima iz sudnice zadarski taksisti nisu bili zadovoljni te se pitaju hoće li ubojica svih 30 godina i odležati u zatvoru. Odvjetnici Elvisa Šopića najavili su žalbu. Iako mu je sud kao olakotnu okolnost uzeo činjenicu da nije osuđivan, kažu, motiv nikad nije dokazan. Obitelj ubijenog taksiste Igora, tražit će odštetu od milijun kuna za nanijete duševne boli. Puno više boli ih činjenica da je Igor završio fakultet, a namjeravao je upisati i drugi. Imao je 2 posla, uskoro se trebao i oženiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene