Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ŠTETA

U Zagreb stižu pacijenti iz sisačke bolnice: "Nitko za sada nije životno ugrožen, očekujemo i 30 COVID pacijenata"

Davor Vagić, doktor KBC-a Sestre milosrdnice
Davor Vagić, doktor KBC-a Sestre milosrdnice DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Vagić, doktor KBC-a Sestre milosrdnice Galerija 1/1 >>
U potresu jako su oštećene brojne stambene zgrade, zgrade bolnica i zgrada Ministarstva obrane. U tijeku je i prihvat pacijenata iz sisačke bolnice u zagrebačku bolnicu Sestara Milosrdnica.

Jutrošnji potres na području Petrinje i Siska osjetio se, također, u Zagrebu. Ljudi bili na ulicama i u parkovima te su se bojali ponovno ući u svoje domove.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko"

Potres koji se dogodio oko 12 sati bio je magnitude 6,3 po Richteru te je 30-ak puta jači nego li onaj u ožujku u Zagrebu.

Oštećene su i zgrade bolnica, kao i zgrada Ministarstva obrane. Pacijenti bolnice Sveti duh bili su primorani evakuirati se zbog štete nastale uslijed potresa.

U KBC-u Sestre milosrdnice nitko nije ozlijeđen, materijalna šteta je manja, a većina pacijenata koji su izašli van tijekom potresa, vratila se u bolnicu, izjavio je Hini Davor Vagić, savjetnik za stručna pitanja ravnatelja KBC-a, nakon potresa koji se snažno osjetio u Zagrebu.

U tijeku je i prihvat pacijenata iz sisačke bolnice u zagrebačku bolnicu Sestara Milosrdnica.

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s doktorom Davorom Vagićem koji kaže da je već nekoliko pacijenata iz sisačke bolnice primljeno, a očekuje ih se još.

"Zbrinuli smo pacijente koji su premješteni na kardiologiju. Nitko za sada nije životno ugrožen. Tri pacijenta su ovdje, tri na lokaciji klinike za traumatologiju u Draškovićevoj", kazao je Vagić te dodao kako se očekuje i dolazak 30 COVID pozitivnih pacijenata iz Siska s obzirom na to da da KBC Zagreb
pokriva stacionar u Areni.

Pacijenti koji su stigli imaju od lakših ozljeda do teških, no Vagić ističe da nitko nije životno ugrožen.

"Ima lakša ozljeda brade, ali taj pacijent će ostati do jutra kod nas jer ga sada ne možemo niti smijemo pustiti kući. Imamo sumnjivih lomova i kralježnice, pneumotoraksa i ozbiljnijih povreda, ali su nešto što je naša svakodnevica i zato jesmo ovdje da rješavamo taj dio", kazao je Vagić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene