Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozio 13.000 litara dizela

U sudaru s cisternom poginuo mađarski vozač, gorivo iscurilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sudaru tri osobna automobila i cisterne na Krku, između Malinske i Krka, poginuo je 34-godišnji mađarski državljanin, dok su lakše ozljeđene četiri osobe.

Nesreća se dogodila sinoć oko 21:10 sati na području Malinske Dubašnice, nedaleko od raskrižja glavne otočne ceste i ceste za trajektno pristanište Valbiska.

Prema prvim policijskim saznanjima, vozač teretnog vozila - cisterne, sisačkih registracija, je ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad vozilom te se ono prevrnulo.

Pri tom je cisterna zahvatila tri osobna vozila - Opel astru karlovačkih, Citroen Xsaru mađarskih, te Audi A4 slavonsko-brodskih registracijskih oznaka.

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

>> Nesreća u Istri: U frontalnom sudaru poginula dva mladića

Na mjestu nesreće preminuo je vozač Citroena, 34-godišnji mađarski državljanin, a lakše ozljede zadobili su vozač Audija i putnica iz tog vozila te putnica iz mađarskog Citroena i vozač cisterne.

Inače, cisterna je prevozila 13.000 litara plavog dizela, a u prevrtanju istekla je manja količina tog goriva, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

O prometnoj nesreći, uz Hitnu pomoć i policiju, obaviješteni su i javna vatrogasna postrojba (JVP) Krk i Rijeka kao i Inspekcija zaštite okoliša, Inspekcija cestovnog prometa te Vodopravnu inspekciju. Dopremljena je auto dizalica koja je podigla cisternu, a djelatnici tvrtke 'IND-EKO' obavili su pretakanje goriva i sanaciju terena. U intervenciji su sudjelovali i pripadnici JVP Krk i Rijeka. Intervencija je završila jutros oko 5,25 sati, navodi DUZS. Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti prometne nesreće.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene