Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U teškom stanju

U sudaru dviju brodica kod Preka ozlijeđene dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije su osobe teško ozljeđene u sudaru dvaju brodica oko 17 sati nedaleko marine Preko na otoku Ugljanu kraj Zadra, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Glisirajući iz marine Preko prema Zadru, na oko 700 metara od lukobrana gumena brodica oznaka 2123 ZD sudarila se s drvenom brodicom oznaka PR 133, pri čemu je gumeni gliser s deset osoba udario u drvenu batanu, na kojoj su dvije osobe ribarile, ističe se u priopćenju.

Uslijed sudara, muškarac i žena pali su u more te ih je voditelj gumene brodice odvezao u Zadar gdje ih je preuzela hitna pomoć.Oboje su pretrpjeli teške tjelesne ozljede - žena lom kosti u ruci, a muškarac višestruke teške ozljede te se nalazi u šok sobi, potvrdio je doktor Morović iz Opće bolnice Zadar.

Kako se navodi u priopćenju, drvenom je brodicom upravljao R.D. (65) iz Preka, a gumenjakom S.R. (32) iz Zadra, kojega je Lučka kapetanija Zadar alkotestirala, utvrdivši da nije bio pod utjecajem alkohola.

Nadalje, uvidom u dozvolu za plovidbu brodice ZD 2123 utvrđeno je kako je ona valjana, ali je također utvrđeno da posada brodice nije bila kompletna, odnosno, da joj je nedostajao jedan član posade, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Lučka kapetanija Zadar obavlja istragu ove pomorske nesreće. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene