Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ista osoba?

Nakon noge, u Splitu pronađeni torzo i glava!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U lučici Zenta u Splitu pronađen je dio leša.

Dio leša u lučici Zenta u Splitu ugledao je slučajni prolaznik oko 16 sati. Radi se o muškoj osobi, a pronađen je torzo bez nogu i glave. Glava je kasnije također pronađena, javlja policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..."

DNK analiza je u tijeku, a na tijelu su vidljivi tragovi nasilne smrti. Patolog kaže da postoji velika vjerojatnost da se radi o istoj osobi, čija je noga pronađena prije desetak dana na splitskoj plaži Žnjan. Na to upućuje činjenica da su udovi nestručno odrezani, kao i da se radi o muškarcu starom oko 70 godina. Dijelovi tijela koji su pronađeni u raspadajućem su stanju, kažu iz policije.

Patolog Antonio Alujević s Odjela patologije splitske bolnice također kaže da se s velikom sigurnošću može reći kako svi pronađeni dijelovi pripadaju istoj osobi. "Najprije je jučer popodne na Odjel patologije prevezeno truplo bez nogu i glave, a jutros je dopremljena i glava koja je u raspadajućem stanju", rekao je za Hinu dr. Alujević. Po njegovim riječima, muškarac čije je truplo pronađeno jučer u splitskoj lučici Zenti mrtav je između 10 i 15 dana. Glava je pronađena poslije ronjenjem.

"Uzeli smo uzorke za DNK analizu, a s velikim stupnjem sigurnosti može se reći kako pronađeno truplo i odsječena glava pripadaju istoj osobi čija je potkoljenica pronađena na splitskome Žnjanu", rekao je dr. Alujević, po čijem je tumačenju glava s tijela "odrubljena nestručno nekim predmetom nakon smrti te osobe".

>> Dio noge pronađene na splitskom Žnjanu pripada starijoj muškoj osobi

Podsjetimo, prije desetak je dana na plaži Žnjan u Splitu policija otkrila potkoljenicu, za koju su patolozi kazali da pripada starijoj muškoj osobi visokoj oko 179 centimetara. Policija nam nije mogla reći je li dio leša pronađen danas povezan s nogom koja je ranije pronađena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene