Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lopovi vole blagdane

U Splitu porastao broj krađa i provala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija posljednjih dana bilježi učestale provale u stanove i obiteljske kuće.

Lopovima je većinom na meti novac i zlatni nakit. Obično koriste vrijeme blagdana kada građani putuju ili se na kraće vrijeme udaljavaju iz domova. 'Mi smo izašli oko 15 sati iz kuće i do 17 sati nije bilo nikoga. U međuvremenu su ušli i sve odnijeli', kazao je Zvonko Vukušić, vlasnik opljačkanog stana.

Pročitajte i ovo Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Krive građevinske radove FOTO Velika rupa u centru Splita: Građani strahuju od urušavanja žile kucavice grada Ilustracija u vlastitom domu Ukrao supruzi 13 tisuća eura pa prijavio da su opljačkani: Sin ga razotkrio - "Žao mi je zbog svega"

Policija stoga savjetuje da je važno dobro zaključati vrata, te osigurati prozore i balkone. Bitno je i ne ostavljati poruke na telefonskoj sekretarici i društvenim mrežama da ste otputovali.

'Ako se planiraju putovanja treba koristiti i mjeru susjedske pomoći. Dobar susjed je najbolja i najsigurnija zaštita. Upravo u nekoliko situacija su upravo susjedi bili ti koji su prevenirali mogućnost provale', kazala je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene