Obavijesti Video Pretražite Navigacija
muškarac u bolnici

VIDEO Stravična nesreća u Podravini: Vlak udario auto, poginula žena (27) i dvoje djece (4)

Aktualno Galerija Nalet vlaka kod Ludbrega Nalet vlaka kod Ludbrega Foto: ePodravina.hr/Marina Hižak Nalet vlaka kod Ludbrega - 1 Nalet vlaka kod Ludbrega - 1 Foto: ePodravina.hr/Marina Hižak Nalet vlaka kod Ludbrega - 2 Nalet vlaka kod Ludbrega - 2 Foto: ePodravina.hr/Marina Hižak Nalet vlaka kod Ludbrega Nalet vlaka kod Ludbrega Foto: ePodravina.hr/Marina Hižak +0 Nalet vlaka kod Ludbrega Galerija 1/5 >>
Žena i dvoje četverogodišnje djece poginuli su u četvrtak ujutro kod Ludbrega u naletu vlaka na njihov automobil. Muškarac (28) iz automobila je u bolnici.

Tri su osobe poginule u naletu vlaka na automobil u četvrtak oko 9:30 u mjestu Bolfan na željezničko-cestovnom prijelazu, među njima i dvoje četverogodišnje djece. 

Na mjestu nesreće poginula je žena od 27 godina koja je vozila automobil iz smjera Svetog Petra te četverogodišnji dječak, a četverogodišnja djevojčica preminula je naknadno u Općoj bolnici Koprivnica. 

Putnički vlak prometovao je na liniji Koprivnica - Varaždin.

Iz PU varaždinske doznaje se da se vozačica dolaskom do prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije zaustavila ispred njega.

Fotografije i video s mjesta nesreće ustupio nam je portal ePodravina.hr.

U bolnicu je prevezen i 28-godišnjak koji je bio putnik u automobilu.

Četverogodišnja djevojčica preminula u bolnici

Ravnatelj bolnice Mate Devčić izjavio je da se četverogodišnjakinju reanimacijom pokušalo spasiti tijekom prijevoza do bolnice. 

Pokušaj oživljavanja nastavljen je i u prostorijama bolnice, ali unatoč trudu liječnika umrla je u 10:30, kazao je Devčić.

Iako policija tvrdi da je u koprivničku bolnicu prevezen i ozlijeđeni muškarac, Devčić tvrdi da je k njima stigla samo djevojčica. "Provjerio sam još jednom, mi smo zaprimili samo jedno dijete", rekao nam je Devčić. 

Naknadno doznajemo da je 28-godišnjak prevezen Opću bolnicu Varaždin i nije životno ugrožen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudar s AUTOMOBILOM Užas u Virovitici: U teškoj prometnoj nesreći poginuo biciklist

Oglasio se HŽ

Na prijelazu nema rampe, nego ga označavaju znak STOP i Andrijin križ.

Hrvatske željeznice priopćile su da je došlo do "izvanrednog događaja u kojemu je na željezničko-cestovnome prijelazu osiguranom prometnim znakovima (STOP i Andrijin križ) i trokutom preglednosti osobni automobil podletio pod vlak".

Dodaju da su svi željezničko-cestovni i pješački prijelazi na željezničkoj mreži u Hrvatskoj "osigurani na jedan od zakonom propisanih načina bilo da je riječ o prijelazima osiguranim prometnim znakovima, svjetlosno-zvučnom signalizacijom ili polubranicima".

Međunarodne statistike pokazuju da su u čak 98 posto slučajeva nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima posljedica zanemarivanja i nepoštivanja prometnih znakova i prometne signalizacije od strane sudionika u cestovnome prometu, kažu u HŽ-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna smrtno stradalo troje ljudi Oglasili se vlasnici teretnog vlaka koji je sudjelovao u nesreći kod Novske: "Teško je zamisliti da bi itko mogao preživjeti takav udar..."

Pritom apeliraju na sve sudionike u prometu - vozače, bicikliste i pješake, da poštuju prometna pravila i signalizaciju.

Do završetka policijskog očevida koji je u tijeku željeznički promet je na dionici Rasinja – Ludbreg u prekidu. Prijevoz putnika osiguran je zamjenskim autobusima, priopćio je HŽ.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene